Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi pokoronski badminton turnir v Sloveniji in Rogaški Slatini


V Rogaški Slatini se je po koncu epidemije novega koronavirusa zgodilo prvo uradno tekmovanje v badmintonu. Organizator turnirja je bil BK Pišece in skupino posameznikov.

Tekmovanja se je lahko udeležilo zgolj določeno število igralk, prišli pa so iz BiH, Hrvaške in Slovenije. Vstop v dvorano je bil, ob nošenju zaščitnih mask, dovoljen samo igralcem in vodstvenim delavcem turnirja, za vse ostale obiskovalce pa je bil turnir zaprt.

Sodeč po prijavah bi bil v normalnih pogojih turnir zelo obiskan, a so bili organizatorji zaradi strogih pogojev prisiljeni zmanjšati število udeležencev. Je pa turnir kljub temu postregel z dobrimi igrami.

Od igralcev iz Rogaške Slatine se je v igri posameznikov najbolj odrezal prav pobudnik turnirja Boštjan Škorja, medtem ko sta v igri dvojic dobro igro pokazala tudi Simon Bincl in Zoran Šučur. Sodelovalo je še nekaj igralcev Kozjansko-obsoteljskega, a so tekmovanje končali že v skupinskem delu.

“Veliko zanimanje je bilo tudi za “poturnirski del”, saj se je večina igralk in igralcev odločila, da vikend preživi v Rogaški Slatini ali njeni okolici, česar so bili najbolj veseli lokalni turistični delavci. Na samem turnirju je potekal tudi sestanek lokalnih turističnih ponudnikov in direktorja mednarodne ADA badminton lige o možnosi, da bi naslednjo sezono prav Rogaška Slatina gostila največji badmintonski turnir te serije v Sloveniji na katerem bi nastopilo več kot 300 igralcev iz sedmih držav,” so zapisali organizatorji turnirja.