Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predsednikova replika Jabolka navdiha tudi za DSO in ZD Šmarje pri Jelšah


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Kongresnem centru Brdo medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam izrekel hvaležnost za požrtvovalno in nesebično delo v času epidemije novega koronavirusa in jim vročil repliko priznanja Jabolko navdiha.

Podelitve Jabolka navdiha so se udeležile tudi predstavnice Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, kjer je epidemija spisala posebej težke zgodbe. V enaki meri je Jabolko navdiha šlo tudi v roke ZD Šmarje pri Jelšah, kjer so prav tako kot v šmarskem domu upokojencev vlagali nadčloveške napore v boju z novim koronavirusom.

Medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, bolničarji-negovalci in babice priznanje Jabolko navdiha prejemajo v letu, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za mednarodno leto medicinskih sester in babic. V Sloveniji je po podatkih Zbornice – Zveze 29.421 izvajalcev zdravstvene in babiške nege.

“Medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, bolničarji-negovalci in babice so nenadomestljiv del skupnosti in temelj vsakega zdravstvenega sistema. Ljudje jim zaupamo. Še posebej v času epidemije smo se zanesli nanje in na njihovo človečnost, s katero so nas nesebično hrabrili in navdihovali. So junaki človečnosti in upanja, ki jim dolgujemo veliko hvaležnost in posebno spoštovanje.

Njihovo poslanstvo je varovanje in ohranjanje zdravja ljudi, kar so dokazali tudi v času epidemije novega koronavirusa v Sloveniji. Tudi v tem času so ponovno predstavljali nepogrešljiv del zdravstvenih ekip. S svojo profesionalnostjo, srčnostjo in pogumom so tudi v najbolj težkih trenutkih prispevali k varnemu zagotavljanju potrebne nujne zdravstvene oskrbe vseh prebivalcev Slovenije,” so zapisali na strani predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja.

Posebne slovesnosti so se udeležili izvajalci zdravstvene in babiške nege iz različnih zdravstvenih in socialno varstvenih zavodov, ki so v času epidemije strokovno, predano in človeško skrbeli za paciente. Pridružil se jim je tudi minister za zdravje Tomaž Gantar.

V nagovoru se je predsednik Pahor zahvalil prejemnikom priznanja zahvalil za njihovo nenadomestljivost, požrtvovalnost in predanost. “Vi ste steber vsakega zdravstvenega sistema”, je poudaril predsednik Pahor.

Predsednik republike je 29. marca v Predsedniški palači priznanje Jabolko navdiha virtualno podelil vsem “junakom človečnosti in upanja”, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo karseda normalno.

vir naslovne fotografije: spletna stran predsednika RS