Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 8. 6. 2020 (ugriz psa, spletna zloraba, opozorila policije pred časom počitnic,…)


POLICIJSKO POROČILO PP Šmarje OD 1.6. 2020 DO 8. 6. 2020

UGRIZ PSA

1.6.2020 so bili obveščeni od raznašalca pošte, da ga je v na dvorišču stanovanjske hiše v bližnji okolici Šmarja pri Jelšah ugriznil pes. Poškodovani je naknadno iskal zdravniško pomoč. Zoper lastnika psa bo uveden postopek o prekršku. O dogodku je bil obveščen tudi Veterinarski inšpektorat v Celju.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SRESTVA

2.6. 2020, so bili obveščeni o spletni zlorabi negotovinskega plačilnega sredstva, s čimer je neznani storilec oškodovanca oškodoval za 26.09 eur. Zoper storilca bodo podali kazensko vadbo.

VOŽNJA POPD VPLIVOM ALKOHOLA

3.6. 2020 so bili obveščeni da bi naj v bližini zdravstvenega doma v Šmarju pri Jelšah ob cesti ležal moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil moški voznik mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola. Rezultat alkotesta pokazal 0.87 mg/ alkohola v izdihanem zraku. Zaradi opitosti in vožnje preblizu desnemu robu je trčil v obcestni robnik,  zaradi česar je padel. Pri tem se ni telesno poškodoval. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

NEPRILAGOJENA HITROST

5.6.2020 so bili obveščeni,  da se je v Mestinju zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika kombiniranega vozila. V nezgodi se voznik in sopotnika nista telesno poškodovala. V nezgodi je bil poškodovan steber javne razsvetljave, kateri je bil izruvan. Na kraju je bil vozniku izdan plačilni nalog.

TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA AVTOMOBILA

6.6.2020  so bili obveščeni o tatvini goriva iz parkiranega tovornega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času prišel do parkiranega tovornega avtomobila ter iz rezervoarja iztočil okoli 800 litrov goriva. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Z zbiranjem obvestil bodo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja. O dejanju bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

7.6.2020  so na območju občine Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, nadaljnja vožnja pa mu je bila prepovedana.  Zoper navedenega je bil na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog, sodniku pa bo moral pojasniti razloge vožnje pod vplivom alkohola. Sodnik se bo tudi odločil ali bo moral ponovno opraviti vozniški izpit.

ČAS DOPUSTOV IN POČITNIC

Policija svetuje: “Prihajamo v čas dopustov oziroma počitnic, zato ponovno opozorilo občanom, da v času   njihove odsotnosti iz doma, poskrbijo, da bo njihovo premoženje pravilno zavarovano.  Da bi svoj dopust preživeli sproščeno, predlagamo, da se pred odhodom povežete s sorodniki, prijatelji ali sosedi, ki bodo v času Vaše odsotnosti popazili na Vaš dom. Poprosite jih, da naj redno praznijo Vaš poštni nabiralnik, občasno dvignejo rolete, odgrnejo zavese, prižgejo luči, vključijo radio ali televizijo, ipd., da bodo morebitne opazovalce preslepili, da ste doma. Odsvetujemo vam, da na raznih spletnih straneh ( facebook, ipd.) ne objavljate da odhajate na dopust, ali objavljate fotografije z dopusta, saj tudi nepridipravi spremljajo te strani.”