Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Gradu Podsreda je že mogoče rezervirati nočitev


Grajska pravljica se lahko prične za vse tiste, ki ste si kadarkoli predstavljali, kako bi bilo bivati in spati znotraj grajskih zidov. Na gradu Podsreda bo to prav kmalu mogoče v moderni obliki, od 25. junija 2020 dalje, ko bodo tam pozdravili prve goste.

Projektna ekipa, ki ustvarja in deluje na projektu APARTMAJI IN SOBE NA GRADU PODSREDA, katerega lastnik je Občina Kozje, sporoča, da lahko na www.castlepodsreda.com z mesecem junijem že rezervirate nočitev z grajsko zajtrk košarico, v sobi ali apartmaju znotraj grajskih zidov gradu iz 12. stoletja.

Tako pred projektom, kot tudi zdaj, ko je projekt končan,si želijo neokrnjeno naravo Kozjanskega parka deliti z gosti od vsepovsod. Želijo si, da se ljudje pri njih spočijejo in se vsaj med počitnikovanjem vrnejo k svojim koreninam – NARAVI. To je bil cilj projekta, ki je zdaj tudi dosežen. »Zgodovina je z današnjim dnem postala sedanjost. Ne gre samo za še ene sobe in apartmaje več, gre za to, da lahko grad Podsreda z destinacijo ponudi pristnost in avtentičnost, in to zahteven gost opazi, ceni in plača! Zdaj lahko bivanje na gradu rezervirate tudi zase. Rezervacijo opravite na www.castlepodsreda.com. Upamo si verjeti, da bo marsikdo namesto na morje letos zavil ravno v Kozjanski park in tu doživel sodobno ponudbo s pridihom zgodovine,« je ob projektu dejala županja Občine Kozje Milenca Krajnc.

Turisti bodo na gradu Podsreda ne samo uživali med naravnimi lepotami, ampak med njimi celo spali. Občina Kozje pri tem poudarja, da je doprinesla tudi k trajni obnovi dediščine, s tem, ko si je zgodovino dovolila vplesti v moderno udobje.

Glede na napovedi, ki jih narekuje trenutna situacija, ki jo je povzročil aktualni virus in je drastično vplivala tudi na turizem, verjamejo, da bodo prvi gostje prav domači, slovenski gostje, ki bodo z željo po odkrivanju naravnih lepot naše ljube dežele svoje počitnice izbrali ravno na gradu Podsreda in jih vsak po svoje začinili z bogato ponudbo destinacije Podčetrtek. Namestitve na gradu bo najverjetneje mogoče poravnati tudi v obliki turističnih bonov, o katerih se v zadnjem času veliko govori. Ko bodo pravila glede unovčevanja turističnih bonov jasna in ko bo jasno, kdaj jih državljani sploh dobijo, pričakujte informacije na socialnih omrežjih in spletni strani gradu in namestitev. Tam bo jasno navedeno, kako bone unovčiti in na katero ponudbo. Prvim gostom bodo omogočili otvoritvene cene, ki bodo veljale tudi za turistične bone.

O investiciji in investitorju

Grad, ki je spomenik lokalnega pomena in je v lasti Občine Kozje, leži na območju Kozjanskega parka, ki je upravljavec gradu. Ker je grad predvsem v preteklih letih beležil porast obiskovalcev, je Občina Kozje, z namenom povečanja števila domačih in tujih gostov, predvsem tistih, ki jih zanimajo kulturna dediščina, ohranjena narava, mir in sprostitev, ob koncu leta 2019 pristopila k ureditvi prenočitvenih kapacitet v spodnjem gospodarskem poslopju gradu Podsreda.

Gre za inovativen turistični produkt na tem območju, ki se navezuje na povezovanje narave in kulture in v enkratno okolje gradu, prinaša 15 novih namestitev. V sklopu projekta so se v obstoječih prostorih, v katerih so že bila izvedena groba gradbena dela, opremili trije apartmaji in tri sobe. Pred tem so se v prostorih izvedla še zaključna gradbena dela, ki so obsegala finalne obdelave tlakov, sten in stropov. Občina Kozje je v ta namen v preteklem letu podpisala gradbeno pogodbo z izvajalcem del, podjetjem GES d.o.o. iz Celja. Vrednost izvedenih del za ureditev prenočišč je znašala dobrih 192.000 EUR z DDV. Izvajalec je skladno s pogodbenim rokom dela zaključil pravočasno.

Dodaten dokaz za dobro delovanje in vodenje ter za to, da smer razvoja na gradu Podsreda teče v pravo smer, pa sta tudi nagrada Jakob 2020 – sejemska nagrada za kakovost in odličnost v turizmu – in prejeti naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine in programe v gradovih in dvorcih 2020, ki ju je mednarodna komisija soglasno dodelila programu Gradovi Posavja, katerega del je tudi Grad Podsreda.