Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti Kozjanskega in Obsotelja po daljšem premoru ponovno med najboljšimi v Sloveniji


Minulo soboto so se karateisti Kozjanskega in Obsotelja po daljšem trenažnem in tekmovalnem premoru udeležili 1. pokalne tekme Slovenije, ki je potekala v Šenčurju pri Kranju.

Tekmovalo je skupaj 278 karateistov med njimi tudi 10 iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Po spremenjenem režimu nastopanja brez gledalcev, staršev in podpornikov kluba so najprej začeli tekmovalci v katah. V skupini dečki, sta začela Filip Lotrič in Vinko Juraja. Filip se je po uvrstitvi v repasaž boril za 3. mesto, vendar ga je na žalost izgubil in dosegel končno 5. mesto.

Naslednja dva tekmovalca sta nastopila zopet v isti kategoriji mlajših kadetov. To sta bila Grega Zbil in Luka Bele. Oba sta si priborila medaljo. Grega je bil tretji, Luka pa je osvojil drugo mesto.

Po urniku so nadaljevali borbaši. Zmagovito je začel Leon Sodin, ki je kljub temu da je mlajši v tej starostni kategoriji dečki -35kg, premagal vse svoje nasprotnike in tako osvojil odlično 1. mesto. Zlato medaljo je osvojila tudi njegova sestra Lara Sodin. Rutinirano je v borbah zmagal tudi Luka Bele, v kategoriji mlajši kadeti -55kg. Drugo mesto je osvojil v kategoriji dečki +45kg borec Benjamin Herman. V borbah sta se pometili tudi dvojčici Bele. Lea je osvojila 3. mesto, Ani pa tokrat preboj na stopničke ni uspel.  Piko na i tekmovalnega dneva pa je dal njihov najstarejši borec mladinec Žan Luka Lesnika, ki je v kategoriji +76kg zmagal. Glede nato da je bil skupni trenažni proces res kratek so se med klubi zopet zavihteli na zelo visoko skupno 5. mesto po osvojenih odličij na nacionalni ravni. (M.R.)