Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Eva Novak na citrah ali kako kako Metallica zveni v šmarskem Muzeju baroka (video)


Epidemija novega koronavirusa in karantena ni bila zgolj težka preizkušnja, za mnoge je to obdobje pomenilo tudi čas, ko so se lahko ponovno posvetili svarem za katere časa prej ni bilo več moč najti.

Med tiste, ki jim je karantena ponudila priložnost za realizacijo že dlje časa spečih projektov sodi tudi šmarska glasbenica Eva Novak, ki je karanteno izkoristila za stvaritev citrarske verzije pesmi Nothing Else Matters skupine Metallica.

“V preteklih mesecih se je mojega domačega kraja prijelo ime Kitajski Wuhan. A situacija vseeno ni bila tako črna, kot se je sprva mogoče zdelo. Časa v karanteni nisem posvetila le šoli, ampak tudi družini, starim hobijem in odkrivanju novih. Kot glasbenica pa verjamem, da je ravno glasba tista, ki je marsikomu pomagala skozi težavno obdobje, zato sem tudi sama namenila velik del vaji in ustvarjanju,” pove Eva Novak, ki si je že pred kakšnim letom zaželela, da bi ponovno posnela kakšen videospot, a je ideja zaradi natrpanega urnika vedno izvisela. Čas pandemije pa se ji je zdela odlična priložnost, da svoj čas posveti novi priredbi. In tako je nastala pesem skupine Metallica z naslovom Nothing Else Matters v malo bolj akustični izvedbi.

Eva je pesem posnela v Studiu Lugoton pri Bojanu Lugariču iz Slovenskih zvokov, s katerim odlično sodeluje že od prej. Pred kratkim pa so s studiom Foto-Video Blisk v Muzeju baroka v Šmarju pri Jelšah posneli še spot. In tukaj je – nova priredba v končni obliki: