Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Destinacija Podčetrtek ostaja zlata destinacija Zelene sheme slovenskega turizma


Tri destinacije so uspešno opravile ponovno presojo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. To so Podčetrtek, Kočevsko in Blagajeva dežela.

Vse tri destinacije, ki so postopek ponovne presoje zaključile v teh dneh, so znak ohranile ali izboljšale. Podčetrtek je ostal zlat.

V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v teh dneh, so znak ohranile ali izboljšale: Podčetrtek je ostal zlat, Kočevsko in Blagajeva dežela pa sta znak izboljšala – Blagajeva dežela iz bronastega v srebrnega, Kočevsko pa celo iz bronastega v zlatega. S tem se je Kočevsko pridružilo drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka.

Destinacija Podčetrtek, ki jo sestavljajo občine Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje je nosilka zlatega znaka že več let, z obnovitvijo pa je prejela potrditev, da sodi med tiste, ki so vzor in gonilo razvoja turizma, ki je odgovoren do okolja in družbe. Destinacija je v letu 2019 postala tudi zmagovalka izbora Evropske destinacije odličnosti, kjer so si naziv prislužili z odlično ponudbo storitev s področja zdravja in dobrega počutja.

Nacionalni in certifikacijski program Zelena shema slovenskega turizma pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji in s konkretnimi orodji izboljšuje in ocenjuje trajnostno delovanje destinacij in ponudnikov.

vir: Slovenska turistična organizacija