Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski gasilci pozdravili novo gasilsko vozilo/cisterno (foto, video)


PGD Šmarje je v petek, ob prevzetju novega vozila AC 35/100 pripravila manjšo slovesnost pred njihovim gasilskim domom.

Vozilo so ob prihodu slovesno pozdravili z gasilskim “špalirjem”.  Z glasbo so novo cisterno pospremili tudi šmarski godbeniki. Kljub deževnem vremenu so si novo vozilo dobro ogledali in ga malce raziskali tudi odznotraj.

20200515193432_img_4861

Pomembna nadgradnja

Na pogorišču je zelo pomemben dostop do vode, s katero je mogoče gasiti pod velikim pritiskom. Novo vozilo omogoča prevoz 10.000 litrov vode na pogorišče oz. požarno območje. Če vode ni, so gasilci odvisni od hidrantnega omrežja, ki pa pogosto ne omogoča zadostnega pritiska za učinkovito gašenje, še posebno na višjih legah.  Gre za veliko in zelo potrebno nadgradnjo, ki bo zelo pripomogla k požarni varnosti v šmarski občini.

Nekaj besed nam je povedal tudi predsednik PGD Šmarje pri Jelšah Andrej Lipuš:

Celotna naložba v novo vozilo znaša 270 tisoč evrov, od tega je 150 tisoč evrov priskrbela Občina Šmarje, 60 tisoč evrov so vložili sami, za preostanek pa so vzeli kredit, ki ga bodo odplačali v roku dveh let. Pri tem se bodo za finančno pomoč obrnili tudi na lokalne podjetnike, ki se še posebno zavedajo pomena požarne varnosti in jih zato radi podprejo.

Tudi župan Matija Čakš je v imenu Občine Šmarje izrazil spoštovanje in podporo gasilskemu društvu, in pohvalil sposobnost za izvedbo tako zahtevnega projekta.

Sicer šmarski gasilci letos praznujejo 140 obletnico ustanovitve njihovega društva, kakšna večja prireditev pa zaradi epidemije verjetno ne bo mogoča. Za včerajšnji manjši zaključek se zahvaljujejo Kmetiji Tratenšek in mesnici Moj mesar Jože.

Galerija:

Ž.L.K.