Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Jelšah v človeških življenjih plačalo najvišjo ceno koronavirusa v Sloveniji


Aktivno okuženih s koronavirusom je v občinah Kozjanskega in Obsotelja vse manj. A predvsem občina Šmarje pri Jelšah je do sedaj, glede na izgubo življenj, plačala najvišjo ceno koronavirusa v Sloveniji. Vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme med drugim razkriva, da je zaradi koronavirusa (večinoma ob pridruženih boleznih) umrlo 33 občanov Šmarja pri Jelšah.

Trenutno je na območju KiO 18 aktivno okuženih s koronavirusom: 10 v občini Šmarje pri Jelšah, 4 v občini Rogaška Slatina, 3 v občini Šentjur in eden  občini Rogatec.

Od zaznanega prvega primera koronavirusa v Sloveniji je bilo na KiO skupaj 247 potrjenih primerov okužb, realnih pa po ocenah Kozjansko.info približno desetkrat toliko. Zadnje dni je širjenje močno pojenjalo. Zadnji potrjeni primer pozitivnega testa je izpred dveh dni v občini Rogaška Slatina (skupaj 44.).

nove-okuzbe-covid

Črna statistika

V Sloveniji je za koronavirusom do danes umrlo 100 oseb, od tega 80 v domovih upokojencev. Večinoma gre za zelo stare ljudi z drugimi pridruženimi boleznimi.

Občina Šmarje pri Jelšah je v Sloveniji na prvem mestu po smrtih okuženih s COVID-19 – umrlo je 33 občanov Šmarja, vsi so bili varovanci Doma upokojencev. V domu je v tem času umrlo še 10 ljudi, pri katerih ni bilo zaznane okužbe.

Od 78 ta COVID-19 umrlih oskrbovancev domov upokojencev v Sloveniji jih je 10 umrlo v bolnišnici, ostali pa v domovih.

Še ena smrtna žrtev je bila na našem območju – v občini Rogaška Slatina, kjer je umrl 60 letni moški.

umrli-po-obcinah
Vir: vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme

Spodnja tabela prikazuje število umrlih v Sloveniji od COVID-19 po starosti in spolu.

stevilo-umrlih-po-spolu

R. Č.