Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 4. 5. 2020


policijska-postaja-smarjePROMETNI NEZGODI

Dne 27. 4. 2020 so bili policisti naknadno obveščeni, da se je na območju Svetega Štefana zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v nezgodi samoudeležen voznik kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti s kolesom padel po vozišču ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Zoper kolesarja sledi hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa.

Prav tako je bila PP Šmarje pri Jelšah dne 30. 4. 2020 obveščena, da se je v  Šentvidu pri Grobelnem zgodila prometna nesreča z udeležbo voznikov tovornih vozil. Policisti so na kraju ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika tovornega vozila.

KURJENJE KRESA

Dne 30. 4. 2020 so bili policisti obveščeni, da na območju Nezbiš kurijo plastiko kar povzroča smrad. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba, kljub razglašeni požarni ogroženosti v naravnem okolju, kurila kres – vejevje. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po določbah Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Istega dne so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju Kozjega v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, katerega preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,65 mg/l alkohola. Ker si je oseba na kraju zagotovila prevoz, ji pridržanje po določbah ZPRCP ni bilo odrejeno. Vozniku je bilo v skladu  z členom 113/a Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljna vožnja. O usodi vozniškega dovoljenja in za storjen prekršek bo odločalo sodišče v Celju.

NEDOSTOJNO VEDENJE V DRUŽINSKEM KROGU

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 3. 5. 2020 obveščena, da je na območju Šentvida pri Grobelnem prišlo do besednega nesoglasja ter fizičnega znašanja med očetom in sinom, in sicer zaradi preparkiranja traktorja v garažo. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili,  da sta obe osebi kršili določbe ZJRM-1, zaradi česar sta bila kršiteljema na kraju izdana plačilna naloga.

ZASEG VOZILA

Dne 3. 5. 2020 so v nočnem času policisti PP Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega  dovoljenja, zaradi česar mu je bilo na kraju vozilo zaseženo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. O usodi vozila ter storjena prekrška bo  odločalo sodišče, kamor so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.