Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 25. 5. 2020 (grožnje, izginuli mejnik)


18. 5. 2020 – 4 KRŠITELJI OSTALI BREZ SVOJIH JEKLENIH KONJIČKOV

Policisti tukajšnje PP so v navedenem obdobju v cestnem prometu ustavili in kontrolirali 4 voznike motornih vozil, ki so jih upravljali brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Motorna vozila so bila kršiteljem zasežena, glede prekrškov pa se bodo morali zagovarjati pred sodnikom za prekrške. Eden izmed kršiteljev je policiste med postopkom zmerjal in ni upošteval njihovih ukazov, zaradi česar so policisti uporabili prisilna sredstva in ga zaradi kršenja javnega reda in miru oglobili.

19. 5. 2020 – GROZI MU BIVŠI NAJEMNIK

Na policijsko postajo se je zglasil najemodajalec, ki je v zvezi oddaje stanovanje bivšemu najemniku od njegaprejel več groženj zoper življenje in telo. Policisti o okoliščinah dejanja še zbirajo obvestila, o zaključku bo o tem obveščeno pristojno tožilstvo.

OBRAVNAVA 5 PROMETNIH NESREČ

Policisti so v navedenem obdobju obravnavali 5 prometnih nesreč, kjer so bile tri osebe lažje telesno poškodovane. Med prometnimi nesrečami je bila obravnavana tudi nesreča, v katero je bil udeležen vlak, povzročena pa je bila materialna škoda. Povzročitelji prometnih nesreč so bili zaradi storitve prekrškov oglobljeni.

21. 5. 2020 – ODTUJENO MEJNO ZNAMENJE

Občan je policistom naznanil, da mu je do sedaj neznani storilec na meji parcel izpulil in odtujil betonsko mejno znamenje. Policisti so na kraju opravili ogled, o okoliščinah dejanja pa še zbirajo obvestila in dokaze. Po zaključku bo o tem obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V REŽI BANKOMATA POZABIL DENAR

V prostore policijske postaje se je zglasil občan, ki je v reži enega izmed bankomatov pozabil denar, ki ga je dvignil s svojega transakcijskega računa. Ko se je čez nekaj minut vrnil nazaj, denarja tam ni bilo več.  Policisti o morebitni storitvi kaznivega dejanja in storilcu  poizvedujejo, o zaključku preiskave bo o tem obveščeno pristojno tožilstvo.

22. 5. 2020 – VOZIL MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA

Navedenega dne so policisti pri redni kontroli v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika motornega vozila, kateremu je rezultat alkotesta pokazal kar 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, zaradi prekrška pa se bo moral kršitelj zagovarjati pred sodnikom za prekrške.