Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 18. 5. 2020

18. 5. 2020 9:34

policijska-postaja-smarjeDELOVNA NEZGODA

13. 5. 2020 so policisti obravnavali delovno nezgodo do katere je prišlo na gradbišču na območju Podčetrtka. Tam je nadzornemu uslužbencu, ki ni uporabljal zaščitne čelade, na glavo padel kovinski predmet. Zadobil je  presekanino glave. O dogodku bomo s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

SPLETNA GOLJUFIJA

13. 5. 2020 so bili policisti s strani oškodovanega podjetja iz Šmarja obveščeni o vdoru v računalniški sistem, in sicer tako, da je neznani storilec na podlagi vdora v komunikacijo spremenil podatke glede izvršitve plačila predračuna. S tem je oškodovano podjetje spravil v zmoto, da je to na tuj račun izvedlo transakcijo v znesku dobrih 12.000 eur. Zoper storilca bo na ODT v Celju posredovana kazenska ovadba.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

16. 5. 2020 je v večernem času patrulja v kraju Zibika ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila. Voznik je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, ki mu je pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto in je bilo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X