Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 11. 5. 2020 (več primerov nasilja med štirimi zidovi, ustrelil hišnega ljubljenčka)


policijska-postaja-smarje5. 5. 2020 – NASILNEŽ PRIDRŽAN IN PRIVEDEN K PREISKOVALNEMU SODNIKU

Policisti so bili tega dne obveščeni s strani občanke na območju Kozjanskega, da je njo, njenega partnerja in njuno hčerko napadel in pretepel partnerjev brat. V zvezi naznanila so na kraj odšli policisti, zavarovali žrtve kaznivega dejanja in osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ker je osumljeni ukrepkršil in je v preteklosti že bil obravnavan za prekrške in kazniva dejanja z elementi nasilja, je bil pridržan, kasneje pa je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki pa je zanj odredil pripor.

7. 5. 2020 – DRUŽINSKO NASILJE

Tega dne so bili policisti obveščeni o novem primeru nasilja v družini, v katerega sta bili vpleteni dve generaciji iste družine. Zaradi nasilnega ravnanja dveh oseb je bil obema na kraju izrečen ukrep prepovedi približevanja kraju oz. določeni osebi. Policisti o okoliščinah še zbirajo obvestila, osumljena pa se bosta morala na sodišču zagovarjati zaradi kaznivega dejanja Grožnje oz. Nasilja v družini.

8. 5. 2020 – MUČENJE ŽIVALI

Policisti so bili obveščeni s strani občana, da mu je neznanec v času njegove odsotnosti ustrelil njegovega hišnega ljubljenčka in ga s tem poškodoval. Policisti so na kraju zasegli izstrelek, hišni ljubljenček je zadobil manjše poškodbe, o storilcu pa še poizvedujejo. Storilca bodo ovadili za kaznivo dejanje mučenja živali, ki zanj predpisuje denarno kazen ali zaporno kazen enega leta.

ZARADI PREKRATKE VARNOSTNE RAZDALJE MOTORIST TRČIL V ZADNJI DEL DRUGEGA VOZILA

Na območju občine Šmarje pri Jelšah se je pripetila prometna nesreča z materialno škodo. V nesrečo sta bila udeležena in voznica osebnega avtomobila in motorist, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del pred sabo vozečega vozila. Na vozilih je nastala manjša materialna škoda, motoristu pa je bil zaradi kršitev na kraju izdan plačilni nalog.

DVA UDELEŽENCA V CESTNEM PROMETU MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so v navedenem obdobju v cestnem prometu kontrolirali dva udeleženca, ki sta motorna vozila upravljala močno pod vplivom alkohola. Rezultat prvega je bil 0,76 mg/l, drugega pa 0,90 mg/l alhohola v izdihanem zraku. Obema je bila zaradi tega prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeta sta jima bila vozniška dovoljenja, zaradi prekrškov pa se bosta morala zagovarjati pred sodiščem.

9. 5. 2020 – PARTNERKA ŽALILA IN ZMERJALA SVOJEGA BIVŠEGA PARTNERJA

Občan je policiste obvestil o nasilnem ravnanju svoje bivše partnerke. Policisti so na kraju samem zbrali potrebna obvestila in zoper kršiteljico, ki je svojega bivšega partnerja žalila in zmerjala z različnimi žaljivkami uvedli prekrškovni postopek, ki zanjo predpisuje denarno kazen.

10. 5. 2020 – POŽAR V KURILNICI HIŠE

Policisti so bili obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše, katerega so pred prihodom policistov že pogasili šmarski gasilci. Na kraju je bil z ogledom ugotovljen vzrok nastanka požara, o ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

OTROK PRI VOŽNJI S KOLESOM PADEL IN SE HUJE POŠKODOVAL

Policisti so bili obveščeni o dogodku, v katerem se je poškodoval 9 letni otrok. Zaradi hujših telesnih poškodb je bil na zdravljenje odpeljan s helikopterjem. Na kraju samem  so policisti potrdili, da je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v globji prepust ob cesti.