Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novi koronavirus (za zdaj) izginja iz naših krajev. Kako ste z njim (pre)živeli vi?


Na območju osmih občin Kozjanskega in Obsotelja sta samo še dva aktivno okužena z novim koronavirusom, zadnji potrjeni primer pa je star 10 dni.

Občina Šmarje pri Jelšah, kjer so 11. marca pri učiteljici v OŠ zaznali prvi potrjeni primer okužbe s koronavirusom na območju,  je že 20 dni brez novih potrjenih okužb. 134 potrjeno okuženih je ozdravelo, 37 smrtnih žrtev, ki so v šmarski občini umrle s koronavirusom, pa je vezanih na dom upokojencev.

Druga najbolj prizadeta občina je Rogaška Slatina s 44 potrjenimi primeri in enim še aktivno okuženim. Uradna statistika ne beleži nobene žrtve, po naših informacijah pa naj bi umrl moški v svojih šestdesetih.

14 potrjeno okuženih so zabeležili v občini Šentjur, kjer že 29 dni nimajo novega primera. Drugače je z občino Rogatec, kjer je med osmimi potrjenimi eden še aktivno okužen, zaznali so ga pred desetimi dnevi.

Občina Podčetrtek je imela skupaj 3 potrjene okužbe, a že 33 dni ni novih. Slednje velja tudi za občino Bistrica ob Sotli, ki pa je imela eno potrjeno okužbo več. Kozje je imelo edino potrjeno okužbo 18. marca, Dobje pa 10. aprila.

Kako ste (pre)živeli epidemijo koronavirusa?

In kako ste se z novim koronavirusom srečali vi? Ste se morda okužili ali je zbolel kdo v vaši družini, kako ste sprejeli ukrepe za zajezitev koronavirusa? So vladni ukrepi za omilitev posledic pripomogli tudi vam? kako ste na splošno zadovoljni z ukrepanjem državnih in lokalnih oblasti … ? Vabimo vas k sodelovanju v naši anonimni anketi (spodaj)
Create your own user feedback survey

Rezultate ankete bomo objavili konec meseca.