Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nihče ni prestar za nova znanja


letak_kompetence_lu_sentjur_2020_majNa Ljudski univerzi Šentjur vas vabijo, da se jim pridružite na raznolikih izobraževanjih, ki v zadnjem času potekajo tudi na daljavo, vsebine pa se prilagajo potrebam, željam in znanju udeležencev.

Če se težko odločite katerega izobraževanja bi se udeležili, lahko pri njih koristite možnost brezplačnega svetovanja v izobraževanju (ISIO svetovanje), v njihovem Središču za samostojno učenje (SSU), ki ga ponovno odpirajo od 18. maja dalje, pa so na voljo različna učna gradiva, sodobna učna tehnologija in strokovna pomoč usposobljenega svetovalca, ki vam bo pomagal prebroditi morebitne zagate pri učenju.

Na voljo imajo evropska sredstva za brezplačna izobraževanja, ki so namenjena aktivnim prebivalcem, starim nad 45 let, načeloma z nižjo izobrazbo, ki so imeli pri delodajalcih manjše možnosti izobraževanja na delovnem mestu. Dostop starejših do izobraževanja je bistven. Namen projekta je premestiti fokus s krhkega zdravja in slabše produktivnosti starejših na njihovo proizvodnost. Podjetništvo starejših namreč spodbuja inovativnost in proizvodnost, ki je plod medsebojne povezanosti različnih akterjev.

V zadnjih letih skozi projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc starejšim zaposlenim in tudi nezaposlenim nudijo brezplačna izobraževanja in razbijajo stereotip, da se ljudje v zrelih letih niso zmožni učiti novih veščin. Tečaji se izvajajo v prostorih LU Šentjur ali na sedežih podjetij. Vsebino in način poučevanja prilagodijo vašemu znanju, potrebam in željam. Vabijo vas, da izkoristite brezplačno možnost pridobivanja novih znanj zase in za svoje delo. (LUŠ)