Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako skrbeti za svoje telo

Kaj ste nazadnje storili z avtom, ki je potreboval popravilo? Najverjetneje ste ga ob prvi priložnosti peljali k strokovnjaku, kjer so poskrbeli zanj z najboljšimi postopki in materiali. Tudi telo je svojevrsten stroj, za katerega moramo skrbeti po najboljših močeh. Vaše telo je namreč tisto, ki vas spremlja od začetka in ki bo z vami do konca vaših dni; je edini prostor na svetu, kjer boste vedno morali živeti. Zato je nujno, da zanj čimbolj poskrbite, mu pokažete, da ga imate radi, ter se zavedate, da je zanj treba tudi skrbeti.

Zaupajte strokovnjakom

Bi drago obleko, ki se je popackala, odnesli v čistilnico, za katero veste, da je slaba, ampak poceni? Če ne želite, da se uničijo vam dragi predmeti, tega zagotovo ne morete dopustiti pri svojem telesu. To velja tudi za naš največji organ – kožo. Že na prvi pogled namreč izda marsikaj o nas in naših navadah ter je prvi ščit pred svetom in zunanjimi vplivi. Zato morate poskrbeti, da ne bo le lepa, temveč tudi zdrava.

Ko izbirate izdelke za nego kože, se odločite za kakovostne znamke, ki slovijo po dermokozmetiki oziroma »lekarniški kozmetiki«, na primer znamko Vichy, ki ustreza vsem vrstam kože in pokožnice, tudi najbolj občutljivim.

Ne pozabite na svoje zdravje

Vsi si želimo imeti sijoč in lep nasmešek, vendar pa zdravi zobje za naše splošno počutje in zdravje pomenijo še veliko več, saj lahko vplivajo celo na razvoj srčno-žilnih obolenj. Ne pozabite na redne preglede pri zobozdravniku ter privoščite svojim zobem redno ščetkanje in nitkanje. Pri tem se odločite za znamke s tradicijo, na primer švicarsko Curaprox, pri kateri najlon, ki ga vsebuje večina drugih zobnih ščetk, nadomeščajo patentirana vlakna CUREN®, ki so ravna in zelo gosta.

Razvajajte se

Izdelki, ki jih uporabljate, naj ne bodo le kakovostni, temveč naj obenem razvajajo vaše čute. Pri tem vam lahko pomaga provansalska znamka L’Occitane, razvita na podlagi načel fitoterapije in aromaterapijeter osnovana na podlagi esencialnih olj in naravnih sestavin. Te so skrbno izbrane glede na učinkovitost in sposobnost dodajati koži vse, kar potrebuje za lepoto. L’Occitane sistematično nadomešča umetne snovi s snovmi na naravni osnovi povsod, kjer je to mogoče.

Med najbolj čudovite naravne sestavine, ki jih uporabljajo za izdelavo izdelkov L’Occitane, spadajo na primer suha roža, ki je že od srednjega veka znana po zdravilnih učinkih in zapeljivem vonju, mira s Korzike, čudežno karitejevo maslo iz Burkina Fasa, sadovi mandljevca, vlažilna in revitalizacijska angelika ter aromatiziran simbol Provanse – sivka.

Čeprav smo se v članku posvečali predvsem otipljivim, praktičnim nasvetom o tem, kako lahko kar nabolje skrbite za svoje telo, pa pri skrbi zanj nikakor ne pozabite na nujen sestavni del – svojo dušo. Privoščite si čas s tistimi, ki vas imajo najrajši, uživajte v naravi, preberite kakšno knjigo, ki vas bo povsem poskrkala vase, in si vsake toliko časa poklonite nekaj razvajanja, ki bo namenjeno samo vam.