Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bliža se spletni seminar o ‘antikorona’ zakonih: “Ključni poudarki ZIUZEOP in ZIUZEOP-A za delodajalce in samozaposlene”

SPOT svetovanje Savinjska vabi na spletni seminar z naslovom: Ključni poudarki ZIUZEOP in ZIUZEOP-A za delodajalce in samozaposlene, ki bo v petek, 15. maja 2020, ob 10. uri.

Mega anti korona zakon (ZIUZEOP) je pričel veljati 11. 4. 2020. Sprejete pa so bile tudi že njegove spremembe (ZIUZEOP-A). Novela prinaša pomembne novosti za delodajalce in samozaposlene. Obstoječo in novo ureditev bomo povzeli v bistvenih delih in na razumljiv način. Hkrati bomo predstavili tudi že zavzeta stališča pristojnih razlagalcev zakona.

Vsebina spletnega seminarja:
  • Čakanje na delo iz poslovnega razloga in opravičena odsotnost zaradi višje sile.
  • Oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.
  • Izplačilo kriznega dodatka.
  • Nadomestilo bolniške v breme ZZZS.
  • Oprostitev plačila prispevke za samozaposlene.
  • Izredna pomoč v obliki temeljnega dohodka.

Spletni seminar je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, trajal bo 2 pedagoški uri in je za udeležence brezplačen. Organizira ga Razvojna agencija Sotla, SPOT svetovanje Savinjska, v sodelovanju z OOZ Šmarje pri Jelšah.

Izvajalec: Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije, zanjo mag. Nina Scortegagna Kavčnik (vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenij) in Jasmina Malnar Molek (svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije).

Potek spletnega seminarja

Spletni seminar bo potekal v ON-LINE obliki (v živo), in sicer med 10.00 in 11.30.

Število mest je omejeno.

Za udeležbo na spletnem seminarju morate posredovati svoj e-naslov, s katerim boste vstopali v program za sodelovanje v spletnem seminarju. Vsa navodila in napotke za sledenje spletnemu seminarju boste prejeli na vaš elektronski naslov ob potrjeni prijavi oziroma pred izvedbo spletnega seminarja.

Predlagamo, da nam že ob prijavi pošljete vaša morebitna vprašanja, saj bomo tako lahko zagotovili sprotne odgovore predavateljev spletnega seminarja.

 Na spletni seminar se je potrebno prijaviti s prijavnico (priloga), ki jo izpolnjeno pošljite na elektronski naslov: [email protected]. Prijave zbiramo do  srede, 13. 5. 2020, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Prijavnica: Prijavnica na spletni seminar Ključni poudarki ZIUZEOP (A)

logo-spotsotla-1