Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako je bilo na Kozjansko-obsoteljskem z obiskom lokalov, frizerjev, kozmetičarjev … prvi dan po odprtju (foto)


V ponedeljek so po več kot mesecu dni ponovno zaživele terase gostinskih lokalov, dolgolasci so se lahko podali k frizerju na striženje ali barvanje prirastka, dame pa h kozmetičarki na urejanje nohtov in še česa.

Zanimalo nas je, kakšen je bil po tolikšnem premoru odziv potencialnih strank, zato smo se sprehodili po Rogaški Slatini, Podčetrtku in Šmarju pri Jelšah, povprašali nekaj ljudi ter posneli nekaj fotografij.

Gostinstvo

img_20200504_140724

Vsi lokali, ki smo jih obiskali, so danes beležili manjše število obiskovalcev kot v času pred zdravstveno krizo. Nekatere terase gostincev so bile bolj polne, druge pa manj. Nekaj lokalov pa je ostalo zaprtih. Kakšno je bilo stanje si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji.

 

Od ljudi, ki so prišli na pijačo, so gostinci dobili pozitivne odzive, pohvalili pa so uvidevnost strank in upoštevanje predpisanih ukrepov in navodil. Občutili so, da so ljudje previdni, v prihodnjih dneh pa upajo na dodatno izboljšanje obiska in prometa.img_20200504_165247

Frizerski in kozmetični saloni

Ponovno odprtje frizerskih in kozmetičnih storitev je za mnoge, ljudi, predvsem tiste v krilih, veliko olajšanje.

Takšna navodila in napotke najdemo pred vhodi v prostore
Takšna navodila in napotke pogosto najdemo pred vhodi v prostore

Veliko dela imajo vsi frizerji, ki smo jih obiskali.  Mnogi pripravljajo sezname oz. čakalne liste naročenih že za več dni vnaprej, saj je povpraševanje res veliko.

Stranke večina salonov sprejema le po predhodnem naročilu, da ne prihaja do nepotrebnih zgostitev in čakanja, saj se čakajoči ne smejo zadrževati v prostorih samih salonov. Obvezna je uporaba zaščitnih mask, za obvezno razkuževanje rok pa je poskrbljeno pri vhodu.

Tudi kozmetični saloni na prvi dan beležijo dober obisk, saj se pozna izpad njihovih storitev. Tudi v turistično bolj priljubljenih krajih so stranke izključno domače, kar lahko, še posebej na srednji rok, predstavlja težavo.  Za zdravstveno varnost je poskrbljeno na podoben ali enak način kot pri frizerstvih.

Ostalo

Obiskali smo tudi nekaj papirnic, cvetličarjev, pekarn in različnih delavnic. Papirnice beležijo zmeren obisk, ki je primerljiv s časom pred izbruhom virusa. Pekarne beležijo slabši ali primerljiv obisk kot ponavadi, enako pa velja za vulkanizerstva, ki so sicer odprta že približno dva tedna, po začetnem navalu pa se sezona menjave gum počasi izteka.

Veliko strank pa imajo tudi v kolesarski delavnici, ki smo jo obiskali. Cvetličarstva prav tako beležijo manj strank kot ponavadi, malce bolje je tistim, ki ponujajo tudi različne vrtne sadike zelenjave.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj:

Ž. L. K.