Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pet tednov brez športa pod okriljem Športne zveze Kozje


znak_sportna_zveza_kozje_2020Pandemija koronavirusa COVID-19 je prekinila skoraj vsa športna tekmovanja širom po svetu in seveda tudi na lokalnem nivoju.

Na področju Obsotelja in Kozjanskega večina rekreativnih športnih tekmovanj poteka pod okriljem Športne zveze Kozje. Od zadnjih izvedenih tekmovanj pa je preteklo že več kot pet tednov. Zadnji še izpeljani tekmovanji sta se odvili v soboto 7. marca, ko je dopoldan na OŠ Šmarje pri Jelšah (ki je že v naslednjem tednu postala ena od žarišč okužb v Sloveniji) potekal četrti turnir Kozjanske kadetske šahovske lige, zvečer pa se je v domu krajanov na Bučah s tekmo posameznikov zaključila še sezona strelske lige.

Zanimivo je, da je Športna zveza Kozje prav v letošnji zimski sezoni pravočasno zaključila z večino zimskih ligaških tekmovanj. Seveda razlog ni v tem, da bi vedeli, kaj se nam obeta, ampak v nekoliko manjši udeležbi ekip. Tako se je 13. sezona Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko zaključila že 21. februarja, 16. sezona Lige namiznega tenisa Senčniki Border Kozjansko se je zaključila s turnirjem posameznikov 1. marca in že omenjena tekma posameznikov v streljanju z zračno puško 7. marca, s katero se je zaključila 15. sezona Strelske lige GraviArt Kozjansko. V šesti sezoni Lige v badmintonu ABH Šport Kozjansko je neodigrana ostala le še ena tekma, ki pa ni imela vpliva na končni vrstni red, odpadel pa je zaključni turnir posameznikov. Zaenkrat sta nedokončani ostali obe šahovski ligi. V Kozjanski kadetski šahovski ligi bi moral biti v marcu na sporedu peti turnir v Zrečah, nato pa v aprilu še zaključni turnir v Kozjem, v ekipni šahovski ligi Kozjanskega in Obsotelja pa bi morala biti na sporedu še dva kroga, predzadnji v Imenem in zaključni na Senovem.

Prekinilo se je tudi tekmovanje v okviru Športnih iger društev. Do zdaj je bilo izpeljanih šest od trinajstih panog. V marcu bi moralo biti na sporedu tekmovanje v streljanju z zračno puško na Bučah, aprila pa tekmovanje v šnopsu v Zagorju.

V aprilu bi se morala pričeti tudi spomladanska dela 21. sezone  Lige malega nogometa Polana bar Kozjansko in 12. sezone Veteranske lige malega nogometa Polana bar Kozjansko.

Kdaj se bodo omenjena tekmovanja lahko nadaljevala lahko samo ugibamo, upamo pa, da jih bo vsaj nekaj možno izpeljati pred poletjem. Glede na to, da tekmovanja pod okriljem Športne zveze Kozje običajno potekajo skozi celotno leto, tako dolgega športnega posta nismo vajeni vse od ustanovitve zveze leta 2004 in samo upamo lahko, da se bo čim prej zaključil.

Roman Gradišek, predsednik Športne zveze Kozje