Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nasveti za uspešno šolsko delo od doma se iz Šentjurja širijo po vsem svetu


Minili so trije tedni šolanja na daljavo in v kolikor motivacija vaših otrok popušča, jim lahko pomagate z nasveti za uspešno delo od doma. Te je, v okviru magistrske naloge, v kateri raziskuje uspešnost osnovnošolskih otrok z vidika organiziranosti in obvladovanja časa, pripravila Šentjurčanka šmarskih korenin, Mateja Rozman.

V drugem tednu šolanja od doma smo, v novici tukaj, že predstavili njen plakat in pisali o tem kako v osnovnih šolah poteka delo na daljavo.

Sedaj si lahko ogledate tudi video, pri katerem je pomagal tudi njen sin, petošolec OŠ Franja Malgaja iz Šentjurja.

Nasveti se zelo hitro širijo tudi izven naših meja in so prevedeni že v več kot 20 svetovnih jezikov. Prav zaradi velikega zanima je vzpostavila spletno stran www.ForYou.si, kjer v uporabo ponuja tudi prenos kvalitetnejše različice plakata, namenjene za tisk in to v več kot 20 prevodih.

Mateja Rozman o nasvetih:

“Nasveti so namenjeni otrokom, mladostnikom in staršem za uspešno »delo od doma«. Predstavljeni so v obliki plakata in videa. Nastali so v mesecu marcu 2020, ko so šole po Sloveniji zaradi pandemije »koronavirus« zaprli in je bilo učenje prestavljeno v virtualno ter domače okolje.

Projekt je osnovan na povezovanju med ljudmi in širjenju nasvetov sedaj, ko so najbolj potrebni. Zelo sem hvaležna moji ekipi. Vsak je doprinesel svoj košček znanja in celotno idejo smo predstavili na spletni strani ForYou.si.  Plakat smo prevedli v angleški jezik in ga posredovali našim prijateljem po svetu. Preveden je že v številne jezike in še vedno dodajamo nove.

Prav tako smo nasvete pripravili v obliki videa. V slovenščini video bere moj sin, v angleščini osnovnošolka Nika iz OŠ Šmarje pri Jelšah, za gluhe pa ga v slovenski znakovni jezik tolmači Barbara Romih.”

 

logo-foryou-si-web

Spletno stran ForYou.si smo izdelali v podjetju Drugi svet, spletne tehnologije d.o.o., ki upravlja tudi s spletnim časopisom Kozjansko.info. Če želite tudi vi čisto novo spletno stran ali pa zgolj prenovo obstoječe strani, nas obiščite in brez zadržkov kontaktirajte.