Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šmarskem Domu okuženih že več kot petina stanovalcev, Bolnišnica Celje dobila 20 respiratorjev


Občina Šmarje pri Jelšah, glede na število prebivalcev, ostaja s koronavirusom najbolj prizadeta občina v Sloveniji. Najbolj zaskrbljujoča je situacija v tukajšnjem domu upokojencev, kjer je od včeraj na danes novo potrjenih 7 okužb pri stanovalcih in 2 pri zaposlenih.

V Bolnišnici Celje, kjer so danes dobili 20 novih respiratorjev, se po novih podatkih za koronavirusom zdravi 15 pacientov, od tega 2 pacienta na respiratorju v intenzivni enoti.

Na najbolj ogroženem območju CZ ZŠ v Šmarju pri Jelšah je v domu starejših občanov trenutno okuženih 47 varovancev in 9 zaposlenih. Od tega je bilo pet hospitaliziranih v Splošno bolnišnico Celje.

Pri delu v domu še naprej pomaga tudi zdravstveno osebje iz celotne regije. Danes sta prišla dva zaposlena iz Zdravstvenega doma Laško, 5 zaposlenih iz Medical centra Rogaška Slatina, dva zaposlena iz Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah in en zaposleni iz celjskega zdravstvenega doma. Civilna zaščita Šmarje pri Jelšah pa je na pomoč napotila še dva prostovoljca.

Po zadnjih uradnih podatkih imamo v Sloveniji  684 okužb s koronavirusom, kar je 52 več kot včeraj. Opravljenih je bilo 1.387 testiranj, skupno torej 19.756. 90 ljudi je hospitaliziranih, od tega 25 na intenzivni negi. Za koronavirusom je v Sloveniji do zdaj umrlo 9 oseb.

Uradno potrjenih okužb je v občini Šmarje pri Jelšah 70, v občini Rogaška Slatina 21, v občini Šentjur 4,  v občini Bistrica ob Sotli 3, občini Kozje in Podčetrtek ostajata pri 1 potrjeni okužbi, nova pa je prva okužba v občini Rogatec.

Obstoječe kapacitete bolnišnice Celje za bolnike s koronavirusom zasedene približno tretjinsko

Dvaindvajsetim lastnim, 3 najetim ter trem prenosnim respiratorjem za potrebe nujne medicinske pomoči so v Splošni bolnišnici Celje sedaj dodali še 20 novih, kar pomeni, da so še nekoliko bolj pripravljeni za sprejem večjega števila pacientov z okužbo koronavirusa.

Teh imajo trenutno 15, od tega 2 pacienta na intenzivni enoti, na respiratorju. Zasedenost postelj za bolnike s COVID-19 je približno tretjinska. A, kot so nam zaupali pred dnevi, lahko obstoječe kapacitete v SB Celje razširijo na skupaj 100 navadnih postelj in  nekaj več kot 30 bolniških postelj za intenzivno terapijo.