Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Umrla še ena varovanka Doma, zdravnica ZD Šmarje pozitivna na koronavirus


V bolnišnici Celje je danes umrla s koronavirusom okužena varovanka Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. V domu je potrjeno okuženih 40 stanovalcev in 7 zaposlenih. Šest oskrbovancev je v bolnišnici.

Prvo uradno potrjeno okužbo s koronavirusom pri zaposlenih so zabeležili tudi v ZD Šmarje pri Jelšah. Na test je pozitivna ena izmed zdravnic. Ta je doma v izolaciji in se počuti dobro. Zdravstveni dom ostaja odprt in dela po navodilu epidemiologa.  

Bolezenski znaki pri stanovalcih šmarskega doma upokojencev se še pojavljajo in se pričakuje porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh. Dodatni brisi se bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Danes je potekal konzilij splošnega zdravnika, specialista infektologa in specialista anesteziologa, ki so opravili oceno staja vseh obolelih.

V delovnem procesu so se, kot v preteklih dneh, pridružili zaposleni Zdravstvenega doma Laško in  Medical centra Rogaška Slatina. Prav tako se je pridružila ena prostovoljka.

V zdravstvenih postajah ZD Šmarje pri Jelšah so sicer včeraj odredili 53 samoizolacij, od tega 36 občanom Šmarja pri Jelšah, 16 občanom Rogaške Slatine enemu občanu Kozjega. Tri paciente iz Šmarja so poslali na pregled v bolnišnico Celje.

V ZD Šentjur so včeraj odredili 14 samoosamitev in 2 napotitvi v bolnišnico.

Skupno število hospitaliziranih pacientov v Splošni bolnišnici Celje je 12, od tega 2 pacienta sta na respiratorju v intenzivni enoti.

Včeraj do polnoči je bilo v Sloveniji opravljenih 18.369 testiranj, od tega je bilo 638 pozitivnih testov. V občini Šmarje pri Jelšah je uradno (potrjeno) okuženih 69 oseb (2. največ takoj za MO Ljubljana), v Rogaški Slatini 21, (4.), v Šentjurju 4, v Bistrici ob Sotli 3, v Kozjem in Podčetrtku ostaja eden uradno okužen.