Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Število sumov na koronavirus vse višje tudi v Šentjurju


Iz šentjurskega zdravstvenega doma, ki skrbi za območje občin Dobje in Šentjur s skupno 20 tisoč prebivalci so sporočili, da so v torek, 17. marca, 65 osebam odredili ukrep samoizolacije. Zaradi težjih simptomov so v Celje napotili dve osebi.

Na Občini Šentjur so bili včeraj uradno seznanjeni s poročilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki poroča o dveh potrjenih primerih okužbe s koronavirusom v Občini Šentjur.

Koronavirus je sicer v Šentjurju bil prisoten že prej, pri delavcu Avto Krke, ki pa živi v Šmarju pri Jelšah. Tokrat gre za prva primera občanov Šentjurja.

Občane pozivajo, da striktno upoštevajo napotke zdravstvene stroke ter vladne odredbe o omejitvi gibanja ter zbiranja skupinah. To velja za vse, brez izjeme, ne glede na to, ali kažete znake okužbe.

V Občini Šentjur je bila preko mreže Rdečega križa in Mladinskega centra Šentjur vzpostavljena ekipa ljudi, ki lahko pomaga pri oskrbi z najbolj nujnimi potrebščinami, po potrebi organizira varstvo otrok in se bo odzvala na stiske, praktična vprašanja, … Zagotovljena je tudi psihološka pomoč.

Vsa pomoč se koordinira preko štaba Civilne zaščite Občine Šentjur (03) 747 13 22, [email protected].