Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Število okuženih stanovalcev doma upokojencev Šmarje se je povečalo na 18


Dodano 22. 3. 2020, 10:00:  Po zadnjih podatkih je število okuženih stanovalcev Doma upokojencev  Šmarje pri Jelšah naraslo na 18. Testirali so 31 zaposlenih in 5 stanovalcev. Dobra informacija je, da se število okuženih pri zaposlenih ni povečalo, prav tako pa v niso opazili novih vročičnih stanj pri svojih varovancih. Vsi oboleli so izolirani v ločenih prostorih in so relativno stabilni ter pod stalnim nadzorom zdravnika, še sporočajo iz Doma.

Koronavirus se v šmarskem domu upokojencev nezadržno širi. Še včeraj je bilo okuženih 7, danes pa že 14 stanovalcev, še pet pa jih ima povišano telesno temperaturo, zato tudi zanje predvidevajo, da so okuženi.

Število okuženih zaposlenih ostaja pri 4.

Danes so v domu zagotovili še dodatne prostore za izolacijo okuženih stanovalcev. Vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih.

Ker so se pri zaposlenih, zaradi izrednih fizičnih in psihičnih obremenitev, že pojavili znaki utrujenosti, je domu na pomoč priskočila ekipa zdravstvenih delavcev iz Bolnišnice Celje s svojo opremo. Vzpostavili so tudi sodelovanje z zdravnikom infektologom, ki bo dnevno spremljal stanovalce. Odzvali so se že tudi drugi zdravstveni zavodi, ki bodo s kadrovskimi in drugimi viri pomagali pri oskrbi starejših.

V šmarskem domu prostovoljec iz Kranja

Je pa v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah danes začel pomagati prostovoljec iz Mestne občine Kranj

Ob spremljanju novic iz Šmarja pri Jelšah je ocenil, da bo njegova pomoč dobrodošla. Kontaktiral je štab civilne zaščite in danes prispel v Šmarje pri Jelšah. Po razgovoru v domu je po navodilih zaposlenih že začel s prostovoljnim delom. V domu bodo poskrbeli za njegovo nastanitev in prehrano.

Štab civilne zaščite sicer še vedno potrebuje prostovoljce – zdravstvene tehnike, bolničarje, diplomirane medicinske sestre za pomoč pri negi in drugih zdravstvenih obravnavah oskrbovancev. Kontaktirajte štab na 041 441 227 ali [email protected].