Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šest novih potrjenih okužb stanovalcev Doma upokojencev Šmarje: “virus je izredno agresiven”


V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah se virus nezadržno širi. Od včeraj do danes je okužba potrjena pri šestih novih stanovalcih, pozitivnih jih je skupaj že 32. Dve sta minule dni že umrli, hospitaliziranih je že šest oskrbovancev.

“Virus je izredno agresiven, širi se hitreje, kot smo pričakovali,” situacijo komentira direktorica doma Gordana Drimel.

Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce. Zaposleni vso skrb posvečajo nalogi, da je za stanovalce kar se da najboljše in najlepše poskrbljeno in da bodo stanovalci bolezen čim prej in čim lažje preboleli okužbo.

“Virus je izredno agresiven, širi se hitreje, kot smo pričakovali, izvajajo se vsi mogoči ukrepi s sredstvi, ki jih imamo na razpolago,” pravi direktorica doma Gordana Drimelj. Kot izpostavlja, je v samem začetku je veljajo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja (povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje, kašelj).  Vendar glede na potek v šmarskem domu, tako pri stanovalcih kot zaposlenih, kjer večina še trenutno na srečo preboleva z blažjo simptomatiko, tega zagotovo ne morejo potrditi.

Bolezenski znaki se še pojavljajo pri drugih stanovalcih in se pričakuje porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh.

Dodatni brisi se bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom zdravnikov primarnega nivoja in infektologa.

Direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel je v večernih oddajah Odmevi ter 24ur zvečer pojasnjevala razmere v šmarskem domu. Poglejte tukaj (Odmevi) in tukaj (24 ur zvečer)