Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur: omejitve v poslovanju javnih institucij; v OŠ Hruševec zanikajo navedbe o okužbi; zaprta tudi knjižnica


Danes zjutraj je bil na šentjurski občini sestanek, ki ga je župan, Marko Diaci, sklical z ravnatelji osnovnih šol v občini.

Razpravljali o ukrepih in trenutnem stanju, saj imajo šole stike tudi s šolo iz Šmarja pri Jelšah, zato so svojim zaposlenim preventivno izdali navodila, da če so prihajali v stik z otroki in učitelji iz šmarske šole (športni klubi, glasbena šola), delo opravljajo od doma.

Glasbena šola Skladateljev Ipavcev Šentjur je prav tako že sprejela začasni ukrep, po katerem danes in jutri učencem šmarske šole, odpade glasbeni pouk.

Zaprta upravna stavba

Župan in načelnica Upravne enote Šentjur pri Celju sta danes sprejela ukrep o zaprtju upravne stavbe na Mestnem trgu 10 za vse stranke. Zaprta bo tudi javna blagajna. Za nujne zadeve so javni uslužbenci in strokovne službe tako UE kot občine na voljo preko telefona, elektronske pošte in sprejemnice v pritličnu.

Odpovedana predstavitev 

Občina Šentjur in Direkcija RS za infrastrukturo ne bosta izpeljali predstavitev projekta Ureditev regionalne ceste Dole–Šentjur – ureditev krožišča pri Osnovni šoli Franja Malgaja Šentjur, skupaj s podhodom za pešce in ureditvijo križišča pri stadionu, ki je bila  napovedana za sredo, 18. marca 2020 ob 17. uri (sejna dvorana občine).

Poziv Zdravstvenega doma Šentjur

S strani Zdravstvenega doma Šentjur velja naslednji poziv: Pacienti, ki sumite na okužbo s koronavirusom, NE vstopajte v zdravstveni dom, ampak pokličite na telefonsko številko (03) 746 24 00 ali na telefonsko številko dežurnega zdravnika 031 650 334 in počakajte na prihod zdravstvenega delavca.

ZD Šentjur NE izvaja postopka odvzema brisa, najbližja ustanova, ki to izvaja v regiji, je Splošna bolnišnica Celje. Tam so vzpostavili posebno telefonsko številko, na katero lahko pokličejo osebe, ki imajo znake okužbe s koronavirusom (kašelj, povišana telesna temperatura nad 38 stopinj Celzija, otežkočeno dihanje, prihajajo z ogroženega območja oz. so bili v stiku z okuženimi osebami). Dobili bodo navodila, kako ukrepati oz. priti do ustrezne zdravstvene pomoči. Telefonska številka je (03) 423 30 79, dosegljiva je 24 ur na dan.

Odpovedana večina dogodkov

Odpovedani so dogodki v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, večji športni dogodki, občni zbori ter večje aktivnosti članov Gasilske zveze Šentjur. Priporočajo, da organizatorji zaradi povečanega epidemiološkega tveganja razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi (do 100 v manjših prostorih).  Zakon o nalezljivih boleznih za kršitelje predvideva globe, Inšpekcijski nadzor izvaja Zdravstveni inšpektorat RS.

Dodano ob 13:15

Danes so krožile govorice o okužbi v OŠ Hruševec Šentjur. Ravnatelj, Robert Gajšek, se je nanje odzval z zapisom: “Izjavljam, da ta trditev ne drži in vas prosim, da ne delate panike po nepotrebnem. Ukrepe, ki sem jih uvedel včeraj, da naj v šolo ne hodijo učenci, ki so imeli stike z učenci ali učitelji OŠ Šmarje pri Jelšah, je bil preventivni ukrep, da se virus ne bi razširil na našo šolo.”

Dodano ob 13:41

Do nadaljnega je za uporabnike zaprta Knjižnica Šentjur. Uporabniki lahko za informacije zaprosijo preko telefona ali e-pošte. V času zaprtja zamudnin ne bodo zaračunavali.

*foto: Občina Šentjur