Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška ob visoko prednost, a pred praznimi tribunami do zmage


Košarkarji Rogaške so tekmovanje v skupini za prvaka začeli s tekmo tretjega kola. Na domačem prizorišču so gostili Krko, vendar so bile tribune spričo ukrepov za zajezitev aktualnega virusnega obolenja prazne.

Domači so si opaznejšo prednosti priigrali v drugi četrtini, ki so jo zaključili s prednostjo 13 točk. V tretjem delu je Rogaška vodila največ 14, kar je bilo v 29. minuti, a je bila slatinska prednost pred zadnjo četrtino 9. V 36. minuti je Rogaška vodila za 18, a tekma še zdaleč ni bila odločena. Pol minute pred koncem so gostje s trojko znižali na 73:70 in z dodatnim prostim metom prišli še bližje. Najboljši domači strelec, Igor Miličević, je slabo podal in Novomeščani so imeli 19 sekund za napad za izenačenje ali zmago. Najboljši gostujoči strelec, Muhamed Pašalić, je zgrešil polaganje, Jan Dornik pa je povsem ob koncu prosta meta pretvoril v dve točki.

Rogaški sta šli “na roko” izključitvi pri gostih, ki so že tako ali tako nastopili brez Marka Jošila in Paola Marinellija. V 10. minuti je bil namreč izključen Ivan Ramljak, v 36. pa Glenn Cosey. Po tekmi je bil disciplinske prijave deležen še gostujoči trener Vladimir Anzulović.

Rogaška : Krka 75:71 (17 : 14, 25 : 15, 8 : 12, 25 : 30)

Miličević 19, Dornik 16, Washington 12, Ferme 11, …

V četrtek, 12. marca, bo Rogaška igrala zadnjo tekmo svoje tretje sezone v ABA2 ligi. V goste prihaja ekipa iz Domžal. V soboto, 14. marca, bo v Šentjurju lokalni derbi lige za obstanek, saj bodo v Hruševcu ob 19. uri gostovanje začeli Podčetrtani. Obe tekmi bosta zaprti za javnost.

*foto: zajem zaslona