Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uslužbenska s sumom okužbe v šmarskem domu starejših negativna. zaposlena pozitivna v domu Lipa v Štorah


Dodano: 17. 3. 2020, 11:15: Zaposlena iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, pri kateri so se pojavili blažji bolezenski simptomi, NI OKUŽENA z virusom covid-19. Rezultati testiranje 18 zaposlenih še niso znani.  V domu stareših Lipa Štore je negativnih 11 od 13 testiranih, ki so bili v stiku s potrjeno okuženo sodelavko. Rezultate dveh še čakajo.

Včeraj so preventivno odvzeli brise vsem zaposlenim v domu. Po objavi rezultata testiranja so se pristojni odločili, da testirajo brise 18 zaposlenih, na rezultate bo treba počakati do popoldneva.
Vsi stanovalci doma v Šmarju pri Jelšah in enoti v Podčetrtku se počutijo dobro.

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah preventivno izvajajo odvzem brisov pri zaposlenih, saj so se pri eni izmed njih včeraj razvili znaki okužbe s koronavirusom.

Okužba pa je potrjena pri uslužbenki doma starejših občanov Lipa v Štorah.

Podatki o številu uradno (s testiranjem) okuženih na Celjskem na dan 15. 3. 2020: v Šmarju pri Jelšah 20, v Mozirju 1, v Rogaški Slatini 3, v Grobelnem 3, v Pristavi pri Mestinju 1, v Podplatu 3, v Šempetru v Savinjski dolini 3 in v Šoštanju 1.

V šmarskem domu upokojencev preventivno ukrepajo zaradi morebitne okužbe s koronavirusom. Znaki okužbe so se v nedeljo razvili pri eni izmed zaposlenih. Uslužbenka in vsi zaposleni, ki so bili v kontaktu z njo, so bili takoj poslani domov. Zaposleno z znaki okužbe je pri prehodu meje prevzela hrvaška epidemiološka služba in se odločila za testiranje pozno popoldan. Rezultati še niso znani.

Vsi zaposleni in stanovalci se zaenkrat počutijo dobro in ne kažejo bolezenskih znakov. Pri vseh stanovalcih se izvajajo redna spremljanja zdravstvenega stanja in še poostreni ukrepi preprečevanja prenosa.

Vodstvo doma je danes na ministrstvo za zdravje in skupnost socialnih zavodov pod nujno ponovno poslalo zahtevo za dostavo zaščitne opreme, na kar opozarjajo že več kot mesec dni.

Prvi potrjen primer tudi v domu starejših Lipa Štore

dom-lipa
Vir foto: dom Lipa

COVID-19 pa je iz Šmarja očitno dosegel tudi Štore.

Okužena naj bi bila ena izmed zaposlenih, ki prihaja iz občine Šmarja pri Jelšah, kjer vladajo izredne razmere zaradi velikega števila okuženih. Zaposlena je takoj po ptrditvi okužbe obvestila dom starejših Lipa in se samoizolirala.

“Ostali zaposleni v domu ne kažejo znakov okužbe. Vse, ki so bili pretekli teden v stiku z omenjeno delavko iz Šmarja pri Jelšah, danes pošiljamo na testiranje,” je za Novi tednik povedala direktorica doma Lipa Marinka Hrnčič.

foto: Dom Lipa