Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Potrjena okužba v domu starejših Šmarje. Vsi testirani v domu Lipa Štore negativni


Čeprav se je izkazalo, da delavka v domu starejših v Šmarju iz Hrvaške ni okužena s koronavirusom, pa so okužbo potrdili pri eni izmed ostalih 23 testiranih zaposlenih. Pozitivna uslužbenka v minulih dneh ni kazala nobenega znaka okužbe.

Pri eni od stanovalk so se pojavili bolezenski znaki podobni koronavirusu, ob tej pa so vzeli brise še 14 stanovalcem, ki imajo nahodne znake.

Vseh 13 testiranih sodelavcev potrjeno pozitivne zaposlene v domu starejših Lipa Štore pa je negativnih.

Rezultati testiranja 23 zaposlenih doma upokojencev Šmarje so pokazali, da je ena izmed uslužbenk okužena s COVID-19, ostali so negativni.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je brise vsem zaposlenim odvzel v ponedeljek, ker so se v nedeljo popoldan pri eni od zaposlenih pojavili blažji bolezenski znaki. Testiranje okužbe pri njej ni potrdilo, se je pa NIJZ odločil za preventivni odvzem brisov vsem zaposlenim, ki so z osumljeno delali v izmeni. Na testiranje so tako poslali 23 vzorcev in eden je bil pozitiven. Delavka, pri kateri je bila potrjena okužba, v preteklih dneh ni kazala nobenega znaka okužbe, ne povišane telesne temperature, prehlada ali kakršnega koli slabega počutja. Obenem ne gre za občanko Šmarja.

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah že od pojava koronavirusa v državi izvajajo vse ukrepe po navodilih pristojnih služb. Tako so tudi takoj po prejemu obvestila o potrjeni okužbi izvedli vse ukrepe po navodilih dežurnega epidemiologa. Zaposlene, ki so bili v neposrednem stiku z uslužbenko, pri kateri je bila okužba potrjena, so poslali domov, na vseh oddelkih pa začeli stanovalce pogosteje opazovati in jim meriti telesno temperaturo.

Danes ponoči so se bolezenski znaki pojavili pri eni oskrbovanki, ki so jo po navodilih dežurnega zdravnika takoj izolirali in je pod zdravniškim nadzorom. Ostali stanovalci se počutijo dobro in je zanje ustrezno poskrbljeno. V domu starejših v Šmarju sicer živi 216 oskrbovancev, zadnje pa skrbi približno 100 zaposlenih.

V Štorah srečnejši scenarij

Po potrjeni okužbi ene izmed zaposlenih v domu starejših Lipa Štore so testirali še 13 zaposlenih, ki je z njo delalo v izmeni. Vsi rezultati testov so bili negativni.