Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 9. 3. 2020 (hišne preiskave zaradi droge in orožja, spletne goljufije, odklonjen strokovni pregled)


policijska-postaja-smarjeTOREK, 3. 3. 2020

IZ TOVORNEGA VOZILA ODTUJILI PLAČILNE KARTICE IN JIH ZLORABILI

Policisti so bili obveščeni od voznika enega izmed prevoznikov, da so mu na območju Ljubljane iz tovornega vozila odtujili plačilne kartice, katere so bile že zlorabljene za nakup vinjet na različnih lokacijah v Sloveniji. Policisti so od naznanitelja sprejeli kazensko ovadbo in dokumentacijo ter jo odstopili v reševanje pristojni policijski postaji. Slednji bodo zbrali dodatna obvestila in dokaze ter zoper storilca podali kazensko ovadbo.

IZVEDENIH VEČ HIŠNIH PREISKAV

Policisti so na podlagi odredbe sodišča na več naslovih izvedli hišne preiskave, kjer je bila zasežena večja količina različnih vrst prepovedane droge in orožja oz. streliva. Zoper tri osebe sledijo kazenske ovadbe in prekrškovni postopki.

ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Policisti so pri rednem delu na območju Podčetrtka prijeli voznika vozila, ki je nudil pomoč 6 tujcem pri ilegalnem prestopu državne meje. Slednji je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika pristojnega sodišča, tujci pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

SREDA, 4. 3. 2020

SUM GOLJUFIJE

Na PP se je zglasil občan, ki je naznanil, da je pred več dnevi preko interneta pri gospodarski družbi z območja Lenarta naročil kmetijske dele v vrednosti nekaj 100 EUR in jih tudi plačal. Podjetje mu teh delov ni poslalo, prav tako mu ne vrne kupnine. Policisti o okoliščinah zbirajo obvestila, po vseh zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

GOLJUFIJA PREKO SPLETA

Občan je preko spleta neke firme naročil izdelek in pri plačilu uporabil kreditno kartico, kjer je razkril ključne podatke.  Naknadno je ugotovil, da ne gre za firmo oz. spletno prodajo, ampak za igre na srečo. Ugotovljeno je bilo, da je bil pri tem ogoljufan oz. oškodovan za večji znesek. Policisti o okoliščinah še zbirajo obvestila.

PETEK, 6. 3. 2020

POSKUS VLOMA V HIŠO

S strani občana  smo bili obveščeni, da je NN storilec v času njegove odsotnosti poskušal nasilno vstopiti v prostore njegove hiše. Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da storilcu ni uspelo vstopiti v notranje prostore, zaradi česar je odstopil od dejanja in s tem povzročil materialno škodo na vratih balkona. Policisti o storilcu še poizvedujejo.

MOČNO VINJEN UPRAVLJAL AVTOMOBIL

Policisti so v cestnem prometu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je po opravljenem preizkusu z alkotestom pokazal rezultat 0,99 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelj je bil izločen iz cestnega prometa, njegovo vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto in z obdolžilnim predlogom odstopljeno na sodišče.

NEDELJA, 8. 3. 2020

Z OSEBNIM AVTOMOBILOM ZAPELJALA V POTOK

Policisti so tega dne obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica zapeljala v potok ob lokalni cesti. Na kraju sta tako voznica kot sopotnik potrebovala pomoč zdravstvenega osebja in gasilcev. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je vzrok prometne nesreče bila neprilagojena hitrost slednje, ki je bila zaradi tega oglobljena za prekršek.

VOZILA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA – ZASEŽENO VOZILO

Policisti so v cestnem prometu kontrolirali voznico, ki je upravljala vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Slednji je bilo vozilo zaseženo, zaradi prekrška se bo morala zagovarjati pred sodiščem.

ODKLONIL STROKOVNI PREGLED – PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE

Policisti so kontrolirala voznika osebnega avtomobila, pri preverjanju alkoholiziranosti pa je alkotest pokazal rezultat 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker se oseba ni strinjala z rezultatom in odklonila strokovni pregled, je bilo posledično  zoper osebo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelj se bo moral zaradi prekrška zagovarjati pred sodiščem.