Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 16. 3. 2020 (prepoved približevanja, pozabljen denar na bankomatu vrnjen lastniku)


policijska-postaja-smarjeVOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA

Dne 10. 3. 2020 so policisti v kraju Babna Gora ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je bil osebni avtomobil zasežen in odpeljan v hrambo.

Dne 13. 3. 2020 so policisti v kraju Belo ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi tega mu je bil osebni avtomobil zasežen in odpeljan v hrambo. Oba voznika bosta morala  sodniku pojasniti razloge vožnje motornega vozila v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

PROMETNE NEZGODE

Dne 12. 3. 2020 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o PN v Šmarju pri Jelšah. Z ogledom policije je bilo ugotovljeno, da je do PN prišlo zaradi tega, ker voznik ni vozil po desni strani vozišča. V nezgodi je nastala le materialna škoda na vozilu in na cestni signalizaciji. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

KURJENJE V NARAVNEM OKOLJU

Dne 12. 3 .2020 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do kurjenja v naravnem okolju v kraju Pijovci in nato še v kraju Sv. Ema. V obeh primerih so posredovali tudi gasilci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo v obeh primerih do kurjenja suhe trave in listja, pri tem pa ni bilo ogroženo premoženje.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 15. 3 .2020 je občanka iz okolice Šmarja pri Jelšah obvestila policiste, da sosed kriči in jih zmerja. Na kraju so bila zbrana obvestila od prijaviteljice in od kršitelja, nakar je bil kršitelju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti obveščeni, da se zunajzakonska partnerja v stanovanju stanovanjskega bloka v Kozjem prepirata in pretepata. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zunajzakonski partner okoli dva meseca vršil psihično nasilje nad partnerico. Tega dne pa je nad njo izvajal tudi fizično nasilje, pri tem pa je bil prisoten njun mladoletni otrok. Od oškodovanke je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe. Na kraju je bil na podlagi zakonskih pogojev izrečen tudi ukrep prepoved približevanja kršitelju, ki se ne sme približati svoji partnerki in otroku.  Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba na sodišče v Celju.

NAJDEN DENAR V REŽI BANKOMATA

Dne 12.3.2020 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasil občan, kateri je povedal, da je v reži bankomata v Šmarju pri Jelšah našel denar. Denar je bil od občana prevzet, sestavljen zapisnik o najdenih predmetih.

Naslednjega dne se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasil občan, kateri je povedal da je po dvigu gotovine  na bankomatu le tega pozabil v reži.  Občan je lahko hvaležen občanu, ki je na bankomat prišel po njegovem dvigu gotovine in je denar prinesel na policijo. Tako bo občan, ki je pozabi denar v bankomatu le tega lahko kmalu dobil nazaj.