Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: terme delujejo nemoteno, v telovadnicah menjava ključavnic; Počivalšek negativen


V Občini Podčetrtek so na občinski upravi omejili osebno poslovanje s strankami, in sicer je ta dosegljiva po telefonu in e-pošti.

Vsem staršem, ki si lahko že za jutri, v petek, 13. marca, organizirajo varstvo z Osnovne šole Podčetrtek priporočajo, da svojih otrok ne pošiljajo v šolo in vrtec.

Večnamenska športna dvorana Podčetrtek, telovadnica OŠ Podčetrtek in telovadnica Pristava pri Mestinju so z današnjim dnem zaprte do nadaljnjega. To med drugim pmeni, da so v omenjenih prostorih odpovedani tudi vsi treningi.

V telovadnici OŠ Podčetrtek in telovadnici Pristava pri Mestinju bodo v tem času zamenjane ključavnice, tako da bo vstop v omenjene telovadnice popolnoma nedostopen.

Včeraj so na uradnem Facebook profilu Term Olimia objavili informacijo, da poslujejo nemoteno. Obenem so v veljavi dodatni preventivni higienski in varnostni ukrepi.

Pri tem so objavili mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje: “Glede na trenutno znane podatke, se novi koronavirus med ljudmi prenaša kapljično. To pomeni, da je za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom, na razdalji do 1,5 m. Bazene ponavadi obiskujejo zdravi ljudje, poleg tega je znano, da virus izven telesa gostitelja (človek ali žival) ne preživi dlje časa. Glede na trenutno epidemiološko situacijo je tveganje za okužbo na bazenih nizko. Trenutna priporočila in navodila ne predvidevajo omejevanja gibanja ali aktivnosti za nikogar, ki je zdrav, zato obisk toplic, hotelov, zdravilišč ni odsvetovan. Seveda pa je pri tem treba upoštevati higienske nasvete in navodila za preprečevanje okužbe.”

Dodano ob 15:06

Na današnji ministrski predstavivi je častni občan Podčetrtka, Zdravko Počivalšek, kot kandidat za gospodarskega ministra pokazal izvid, da je negativen na novi koronavirus.