Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obvestila o spremembah in ukrepih v času epidemije koronavirusa v občini Bistrica ob Sotli


Vir foto: bistricaobsotli.si
Vir foto: bistricaobsotli.si

Štab Civilne zaščite Bistrica ob Sotli svoje občane obvešča o naslednjih spremembah in ukrepih:

  • Pogodbena pošta Bistrica ob Sotli bo od 23.3.2020 zaprta. Pošiljke vam bomo izročili na vaši dostavni pošti  Kozje. Zaprtje pošte velja do preklica.
  • Bencinski servis Bistrica ob Sotli posluje s spremenjenim delovnim časom, in sicer od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure in ob sobotah od 7. do 14. ure. Na nedelje in praznike je bencinski servis zaprt.
  • Štab civilne odredil prepoved kurjenja v naravi.
  • Psihosocialna pomoč na Centru za socialno delo: Na Centru za socialno delo Celje, enota Šmarje pri Jelšah, občani lahko dobijo psihosocialno pomoč, ki obsega razbremenilne pogovore, svetovanje, krepitev moči, opolnomočenje, zagovorništvo, pogovore, ki so usmerjeni v preprečevanje socialne izključnosti in podobno. V okviru prve socialne pomoči nudimo informacije o oblikah pomoči v regiji, na Centru za socialno delo in v drugih organizacijah, kot so pomoč starim, materialne pomoči, informacije o pomoči ljudem v stiski …Tako nas občani lahko pokličejo v poslovnem času na telefonsko številko 03/ 81 81 650: ponedeljek, torek, četrtek: od 8.00 do 15.00, sreda od 8.00 do 17.00, petek od 8.00 do 13.00. Psihosocialno pomoč izvajamo v teh kriznih razmerah po telefonu: 070 876 321.
  • Zdravstvena ambulanta Bistrica ob Sotli v času epidemije opravlja samo administrativna dela (pisanje receptov, napotnic, MTP, bolniški staleži) po običajnem ordinacijskem času. Telefonski sprejemi potekajo dopoldan (pon., tor., čet., pet.) med 8. in 13. uro ter popoldan (sreda) med 14. in 19. uro.
  • Krajevna enota knjižnice Bistrica ob Sotli je do nadaljnjega zaprta.
  • Trgvovina TUŠ Market in MM Tehnika poslujejo med tednom od 9. do 16. ure, v soboto 8. do 12., nedeljo zaprto.
  • Občina Bistrica ob Sotli do nadaljnjega nima uradnih ur. Stranke lahko z občinsko upravo komunicirajo preko telefona, elektronske pošte in navadne pošte.
  • V župniji Sveti Peter pod Svetimi gorami v času ukrepov ni mogoče obiskati svetih maš. Župnik Damjan Kejžar jih tudi v tem času izvaja, možno si jih je v živo ogledati preko spleta ali fb strani župnika Damjana Kejžarja. Župnija posebej vabi mlade, da starejšim, ki sami z novim tehnologijami ne znajo toliko postopati, da jim pomagajo in omogočijo, da bodo tudi oni lahko na daljavo sodelovali pri bogoslužjih.
  • Poslovalnica trgovine Jager je spremenia odpiralni čas, in sicer od ponedeljka do petka od 8. – 16. ure, sobota od 7. – 16. ure, v nedeljo in na praznike je trgovina zaprta.
  • Zbrini center za komunalne odpadke bo do preklica zaprt.

 Štab Civilne zaščite občine Bistrica ob Sotli je za občanke in občane dosegljiv:

– na centralni telefonski številki Občine Bistrica ob Sotli, tel. 03 800 15 00 med delovniki od 8. do 14. ure

– 24 ur na dan: na tel št. 051 444 090 (Franjo Debelak) in 068 147 432 (Mirela Kunst)

e- pošta: [email protected]