Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Šmarje pri Jelšah opozarja na širjenje zavajajočih in neresničnih informacij


V dneh po pojavu okužb s koronavirusom v občini Šmarje pri Jelšah so se, predvsem na družabnih omrežjih, pojavile številne govorice, špekulacije, nepreverjene informacije in celo obtožbe na račun različnih ljudi, povezanih s pojavom koronavirusa v Šmarju pri Jelšah.

Danes so se napačne, oziroma preverljivo neresnične informacije v zvezi z ravnanjem ravnatelja OŠ Šmarje pri Jelšah Mitjo Šketa, pojavile tudi v enem od znanih slovenskih velikonakladnih rumenih medijev. 

V tem kontekstu z občine Šmarje pri Jelšah ponovno opozarjajo, da trenutne izjemno resne razmere v občini Šmarje pri Jelšah od vseh v lokalni skupnosti zahtevajo odgovorne odločitve, hitro in učinkovito iskanje rešitev ter zagotovitev ustrezne pomoči vsem, ki jo potrebujejo.

“Širjenje nepreverjenih, neresničnih in škodoželjnih informacij nam pri tem nikakor ni v pomoč, prej nasprotno, “ so zapisali na uradnem Facebook profilu.

Zato ponovno pozivajo vse, da nepreverjenih in zavajajočih informacij ne sprožajo, niti jih ne širijo, medije (ki so sicer na srečo v manjšini) pa pozivajo, da si s senzacionalističnimi objavami ne nabirajo klikov.

“Ko skupaj premagamo epidemijo, bo nastopil čas, da si pogledamo v oči, pristojni organi pa raziščejo zadeve in ustrezno ukrepajo, po potrebi tudi z razpoložljivimi pravnimi sredstvi,” pravijo v občini Šmarje pri Jelšah.

Občane ponovno pozivajo k strpnosti in kulturi izražanja na družbenih omrežjih. “Nihče se ni okužil zanalašč. Nihče tega virusa po občini ne širi zanalašč. Zavedajte se, da virusa v našo občino ni prinesla samo ena oseba, saj obolevajo različne skupine ljudi iz različnih povezav, zato lahko z zagotovostjo trdimo, da to ni prišlo samo od ene osebe. Zato vse pozivam k strpnosti, kulturi izražanja in upoštevanju vseh navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje,” poudarja župan Matija Čakš.

“Skupaj smo v boju proti širjenju epidemije koronavirusa. Bodimo odgovorni in tako tudi ravnajmo,” še dodajajo v javnem pozivu.