Na severni meji od polnoči policijske kontrolne točke

24. 3. 2020 19:07

policijaNa podlagi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Republike Avstrije zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni, ki ga je vlada Republike Slovenije sprejela danes, bodo policisti od polnoči dalje, na mejnih prehodih z Republiko Avstrijo vzpostavili kontrolne točke, ki bodo delovale po potrebi.

Na območju Policijske uprave Celje bodo kontrolne točke na mejnih prehodih:

Holmec – Grablach (odprt med 5. in 23. uro)
Vič – Lavamund (odprt med 5. in 23. uro) in
Radlje – Radlpass.

Vstop v Republiko Slovenijo bo dovoljen tujcu, če bo predložil dokazilo v slovenskem, angleškem ali nemškem jeziku, ki ne bo starejše od treh dni, o opravljenem molekularnem laboratorijskem testu na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), s katerim bo izkazal negativen izvid na SARS-CoV-2 (COVID-19).

Če tujec dokazila iz prejšnjega odstavka ne bo predložil, se mu bo vstop v Republiko Slovenijo kljub temu dovoli, če:
– bo njegova telesna temperatura nižja od 37,5 °C in
– ne bo kazal jasnih znakov okužbe zgornjih dihal (kašelj, kihanje, oteženo dihanje).

Vstop v Republiko Slovenijo bo dovoljen državljanu Re­publike Slovenije in osebi s stalnim ali začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Če bo imel višjo temperaturo od 37,5 °C, ali bo kazal jasne znake okužbe zgornjih dihal (kašelj, kihanje, oteže­no dihanje), se ga seznani z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Odlok se ne uporablja za državljane Republike Slovenije in državljane Republike Avstrije, dvolastnike, ki imajo svoja zemljišča na obeh straneh državne meje in opravljajo kmetijsko-poljedelska dela, čezmejne delovne migrante, tovorni promet, potnike intervencijskih, ambulantnih in reševalnih vozil, za tranzit izvajan v obliki organiziranih humanitarnih konvojev.

Tranzit oseb, za katere se predvideva, da zaradi ukrepov sosednjih držav, ne bodo mogle zapustiti ozemlja Republike Slovenije, se ne dovoli.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X