Na Ponikvi predstavili projekt rekonstrukcije ceste Dole-Ponikva-Loče

12. 3. 2020 21:48

Na Ponikvi so ponovno predstavili projekt obnovitve ceste Dole-Ponikva-Loče.

Na predstavitvi so bili prisotni župan Občine Šentjur Marko Diaci, predsednik  krajevne skupnosti Ponikva Jože Šibal, vodja Sektorja investicij za ceste na Direkciji RS za infrastrukturo Tomaž Willenpart, in projektant Andrej Pogačnik.

img_45221-custom

Podrobneje o projektu

Projekt bo izveden v štirih etapah oz. odsekih. Prvi dve etapi sta za gradnjo predvideni v letih 2021-2022, drugi dve pa v letih 2022-2023, v kolikor bodo sredstva v proračunu v teh letih zagotovljena.

Prva etapa obsega cesto iz Dol, natančneje se začne pri drevoredu in poteka do začetka Ponikve, druga obsega cesto čez Ponikvo od priključka za šolo in do konca Ponikve, tretji odsek je od konca Ponikve do začetka klanca proti Ostrožnem, četrti odsek pa je sam klanec proti Ostrožnem, ki je tudi najzahtevnejši za izvedbo saj je teren tam strm in plazovit. Zato bo potrebno zagotoviti tudi ustrezno podporo.

Finančno bo celoten projekt po predračunu zahteval dobre 4 milijone evrov brez ddv. Od tega največji zalogaj predstavlja 4. odsek, in sicer dobra dva milijona evrov.

Ostali navzoči na sami predstavitvi so izrazlili veliko zanimanja in postavili veliko vprašanj, predvsem glede hitrostnih omejitev in izpeljave osebnih priključkov na glavno cesto.

Občina Šentjur bo v prihodnjem tednu izvedla še eno predstavitev cestnega projekta, in sicer ureditev krožišča pri OŠ Franja Malgaja Šentjur, skupaj s podhodom za pešce in ureditvijo križišča pri stadionu. Predstavitev bo potekala v sejni dvorani občinske stavbe (Mestni trg 10, pritličje) in sicer v sredo, 18. marca, ob 17. uri. Celotno objavo si lahko ogledate TUKAJ!(klik)

ŽLK

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 0,575 seconds.