Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Postanite prostovoljci za sodelovanje pri oskrbi ranljivih skupin v času epidemije


Zaradi hitrega širjenja koronavirusa ter ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom čim hitrejše zaustavitve širjenja, so se v težkem položaju znašle predvsem ranljive skupine prebivalcev. Pomagate lahko prostovoljci.

Mnoge organizacije po Sloveniji so zato s svojimi prostovoljci priskočile na pomoč ljudem v stiski, rednim prejemnikom materialne pomoči in še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi.

Ker je pomoči potrebnih v tem času zelo veliko, mnoge organizacije prosijo vse, ki ste pripravljeni priskočiti na pomoč, da se vključite med prostovoljce in pomagate v teh težkih časih.

Spodaj so organizacije, občine, društva,… katerim se lahko kot prostovoljci pridružite:

SLOVENSKA KARITAS:

Slovenska karitas je v sklopu programa youngCaritas pričela z vseslovenskim povabilom mladim, da izrazijo pripravljenost za sodelovanje v predvidenem  prostovoljskem delu za zagotavljanje pomoči ljudem v stiski v času epidemije.

V sklopu prostovoljskega projekta NAŠ KRAJ, NAŠE SRCE se mladi lahko prijavijo na spletni strani www.karitas.si/nas-kraj-nase-srce ali na FACEBOOKU in INSTAGRAMU.

RDEČI KRIŽ:

Rdeči križ Rdeči Križ Slovenije – Območno združenje Celje poziva vse mlade, ki bi želeli pomagati ranljivim skupinam oz. tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, da se vpišejo v bazo prostovoljcev. To lahko storite TUKAJ (klik)

MLADINSKI SVET OBČINE ROGAŠKA SLATINA:

Mladinski svet Občine Rogaška Slatina poziva mlade, zdrave prostovoljce, da se vključijo v mrežo prostovoljstva, organiziranega v Občini Rogaška Slatina.

Potrebe so zaznane, ne odlašajte, bodite proaktivni. Kadar ne ostajate doma!

Prijave na: 041 372 298 (Petra Gašparić), [email protected]; [email protected].

Na gornje kontakte lahko javite tudi potrebe po prevozih, dostavi zdravil in najnujnejših prehranskih artiklov. Več tukaj.

ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE OBČINE ŠENTJUR

Vabimo vse občane, ki ste stari vsaj 18 let, ki ste zdravi, ki zadnjih 14 dni niste bili na potovanju v tujini ali bili v stiku z okuženimi osebami in v svoji neposredni bližini nimate rizičnih oseb za okužbo, da se prijavite v bazo prostovoljcev za solidarnostno pomoč sokrajanom v času epidemije koronavirusa. PRIJAVITE SE TUKAJ.

ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE OBČINE ŠMARJE PRI JELŠAH

Štab civilne zaščite še vedno potrebuje prostovoljce – zdravstvene tehnike, bolničarje, diplomirane medicinske sestre za pomoč pri negi in drugih zdravstvenih obravnavah oskrbovancev.

Kontaktirajte štab na 041 441 227 ali [email protected]

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je danes, 21. 3., začel pomagati prostovoljec iz Kranja.

Civilna zaščita Občine Podčetrtek in Občina Podčetrtek pozivate zdrave prostovoljce, da se vključijo v mrežo prostovoljstva.

Trenutno nujno potrebujejo prostovoljko-ca za varstvo dveh predšolskih otrok v naslednjem tednu.

Prijave zbira poveljnik CZ Sandi Gobec, tel. št. 041 793 862, [email protected] in župan Peter Misja na telefonsko številko 041 794 073, [email protected].

Zahvaljujemo se vam za vašo pripravljenost in pomoč v stiski.

…še dopolnjujemo