Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarska sezona uradno zaključena


Košarkarska zveza Slovenije je sporočila, da so vsa tekmovanja v sezoni 2019/20 zaključena. Državnega prvaka v tej sezoni ne bo, prav tako pa nihče ne bo izpadel iz prve članske lige.

Ekipa Rogaške je v skupini za prvaka odigrala eno tekmo. V skupini za obstanek je Šentjur držal drugo mesto, v veliko zahtevnejšem položaju pa so bili Podčetrtani, ki so za predzadnjim mestom zaostajali za dve zmagi.

V drugi jadranski ligi, kjer je tretjo sezono zapored sodelovala Rogaška, sklepa o zaključku sezone še ni.

Zaključek tekmovanj v članski konkurenci bo razbremenil tudi klubske blagajne.

Predsednik KK Rogaška, Kristjan Novak, je v luči zaključka tekmovanj dejal: “V klubu bomo po prekinitvi klubskih aktivnosti najprej poskrbeli za varno vrnitev vseh igralcev domov. Zaradi predčasnega zaključka vseh aktivnosti bo dovolj časa za podrobno analizo opravljenega dela v tej sezoni in po analizi in normalizaciji razmer bomo kar kmalu začeli z razgovori s posameznimi igralci glede nadaljevanja sodelovanja. V klubu bomo skladno z odločitvijo o zaključku prvenstva zaradi višje sile pripravili sklepe o sporazumni prekinitvi vseh pogodb na dan zadnje klubske aktivnosti, za tiste igralce in osebje, ki imajo večletne pogodbe, pa ustrezne anekse k pogodbam. S strani FIBA in KZS bo pripravljeno pravno mnenje glede te problematike in pri pripravi sklepov se bomo držali tega mnenja, ki ga pričakujemo v teh dneh.”

*foto: KK Rogaška, utrinek z obsotelskega derbija jeseni 2019