Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdaj in kako v nakupe v času koronavirus krize


Pred zadnjim koncem tedna so v veljavo stopile odredbe odloka, ki ureja obratovalni čas prodajaln s pretežno živilsko ponudbo.

Objavljamo navodila kako po nakupih življenjskih potrebščin na način, da obvarujete sebe, druge stranke ter trgovce. Osnovno pravilo pa je, da osebe s potrjeno okužbo in vsi, ki so v izolaciji oziroma karanteni, NE SMEJO hoditi po nakupih! 

Tako so sedaj prodajalne odprte med vsaj 8. (lahko tudi prej) in najmanj 18. uro. Prejšnji odlok je sicer predvideval, da so prodajalne odprte do 20. ure. Prav tako odlok ne velja za mikro in majhne družbe, samostojne podjetnike posameznike ter zadruge, ki bodo v skladu z odlokom lahko same določale obratovalni čas

Oglasno obvestilo
Oglasno obvestilo

V času od 8. do 10. ure se mora vsem ranljivim skupinam, med katere se uvrščajo invalidi, upokojenci in nosečnice, omogočiti prednost tako pri nakupu kot tudi vstopu v trgovino.

Ob nedeljah in dela prostih dnevih so zaprte vse prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ki lahko obratujejo.

Nakup je na našem območju možen tudi v obliki naročila preko telefona ali elektronske pošte ter pozneje lastnega prevzema na parkirišču. To obliko ponuja šmarska Kea.

Priporočila za nakupovalce: 

  1. Nakupe naj opravlja samo ena zdrava oseba iz skupnega gospodinjstva
  2. Nakup naj bo premišljen in za obdobje vsaj nekaj dni
  3. Upoštevajte navodila osebja glede vstopa in sanitarnih ukrepov (razkuževanje, rokavice, maske)
  4. Za občane, ki sami ne zmorejo po nakupih, so v lokalnih skupnosti poskrbeli z mrežo prostovoljcev, običajno pa podatke zbirajo štabi Civilne zaščite
  5.  In še enkrat: osebe s potrjeno okužbo in vsi, ki so v izolaciji oziroma karanteni, NE SMEJO hoditi po nakupih!

Trgovine z živili ne morejo biti prostor za druženje in klepet! Načrtujte nakupe, razbremenite trgovce in ne širite virusa.

Pomembne telefonske številke naših občin v času koronavirus krize

Preberite tudi:

Nakup hrane na kmetijah ni prepovedan

Kako praktično ravnati s kupljeno hrano iz trgovine

et9en_7waai9snq