Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kar pol ducata karateistov KKKO v otroški reprezentanci


Sredi februarja so bile v Velenju priprave širšega izbora otroške karate reprezentance Slovenije. V jesenskem delu so priprave potekale z najboljšimi karateisti iz naše države, na ta dan pa so podelili slovenske grbe in sprejeli v ožji izbor reprezentance le tiste, ki so se na podlagi rezultatov pretekle sezone, dela in zavzetosti na pripravah in po mnenju reprezentančnih trenerjev dokazali kot najboljši, delovni, perspektivni.

Ti bodo v mesecu maju imeli čast zastopati Slovenijo v Beogradu na največjem otroškem karate tekmovanju, 25. Balkanskem prvenstvu za otroke. Karate klub Kozjansko in Obsotelje ima že vrsto let tudi tu svoje predstavnike, ki pa niso le izbrani in počaščeni z udeležbo na tem tekmovanju, temveč so med tistimi Slovenci, ki  že nekaj let zapored tudi tam osvajajo  najvišja mesta, prav tako medalje. Preteklo leto je Grega Zbil postal balkanski podprvak, predpreteklo je Luka Bele osvojil tretje mesto, v letu 2016 je Žan Luka Lesnika po repasažu osvojil končno 5. mesto, prav tako se je Vinku Juraju za las izmuznila medalja za 3. mesto v letu 2019  ob tem pa sledi še cel niz rezultatov do petega mesta, kar na tako velikem tekmovanju, v tako močni konkurenci tudi ni mačji kašelj.

Grb in sprejem v otroško karate reprezentanco je letos pridobilo rekordno število, kar 6 karateistov KKKO, ki prihajajo iz občin Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah in Podčetrtek: Tilen Prah, Leon Sodin, Vinko Juraja, Filip Lotrič, Grega Zbil in Luka Bele, ki bodo opravili 7 nastopov, saj Luka Bele zastopa državo v obeh kategorijah – katah in športnih borbah.