Kako s Planine v Šentjur, da ne prečkamo občinske meje

31. 3. 2020 14:30

planina_sentjur_2020_marecV šentjurski občini, ki je z 222 kvadratnimi kilometri ozemeljsko največja na našem območju, v državnem merilu pa je na 23. mestu, so se po izločitvi občine Dobje, ki meri 17 km2, svojčas šalili, da bo treba narediti obvoz, da bodo iz občinskega središča dostopali do najjužnejše krajevne skupnosti Planina pri Sevnici.

Z odlokom, ki omejuje gibanje prebivalcev znotraj občinskih meja, se to sedaj uresničuje.

Preverili smo, kakšna je sploh pot, da lahko občan s Planine pride v Šentjur. Po spustu po znamenitem planinskem klancu se je treba usmeriti proti Planinski vasi in nadaljevati v Dobje pri Lesičnem, ki se nahaja na območju KS Prevorje. Še nedolgo tega so tamkaj, čeprav gre za regionalno cesto, položili asfalt. Pot se nadaljuje proti Lopaci, kjer se treba po priključitvi na glavno prometnico Šentjur-Kozje usmeriti proti Žegru. Skupno je pot dolga 25 kilometrov, Google Maps pa predvideva, da bi zanjo z avtomobilom porabili 35 minut.

Običajna pot Planina-Šentjur meri 18 km, zanjo pa je predvidenih 20 minut potovalnega časa z osebnim avtom.

Za boljše poznavalce lokalnih poti je možna tudi 20-kilometrska varianta Planina-Tajhte-Loke-Hrušovje-Jelce-Voduce-Gorica pri Slivnici-Šentjur

Preberite tudi: Kam in kaj (ne)smete po novem odloku o prepovedi gibanja izven občine

*foto: G-Maps

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 1,137 seconds.