Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Imenčani šele po treh kriterijih za dlako pred Bistrico


V soboto, 29. februarja, se je s petim od sedmih turnirjev nadaljevala tretja sezona ekipne Šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja, ki jo organizirata Športna zveza Kozje in Društvo šahovskih mentorjev Celje.

sahisti_imeno_2020_februarPeti turnir je prvič potekal na Bučah, udeležilo pa se ga je rekordnih osem ekip. Prvič letos se je namreč turnirja udeležila tudi ekipa ŠD Kozje mladi, ki je bila sicer redna udeleženka prvih dveh sezon. Tudi peti turnir je potrdil veliko izenačenost letošnje sezone, saj smo dobili še petega različnega zmagovalca.

To je prvič postala ekipa ŠD Imeno, ki je bila šele po tretjem kriteriju boljša od ekipe ŠD Bistrica ob Sotli. Podobno izenačeno je bilo tudi v boju za tretje mesto, kjer je bila ekipa ŠD Buče za malenkost boljša od ekipe ŠD Kozje.

Peti turnir je ponovno premešal tudi stanje na ligaški lestvici. Z zmago se je ekipa iz Imenega dvignila na drugo mesto, lanski prvaki iz Senovega, ki so tokrat osvojili šele šesto mesto, pa so padli na tretje.  Tudi ekipa ŠD Buče se je dvignila za eno mesto, še vedno pa v igri za prva tri mesta ostaja pet ekip. Naslednji turnir bo potekal meseca marca v Imenem. (R.G.)

Vrstni red 5. turnirja:

ŠD Imeno              12      19,5
ŠD Bistrica ob Sotli          12      19,5
ŠD Buče                 8        16,5
ŠD Kozje               8        16,5
ŠK Triglav Krško     7        15
DU Senovo            4        11
ŠD Polje ob Sotli    4        9,5
ŠD Kozje mladi       1        4,5
Vrstni red po 5. turnirju lige

ŠD Bistrica ob Sotli          57
ŠD Imeno              53
DU Senovo            47
ŠD Buče                 45
ŠK Triglav Krško     43
ŠD Kozje               34
ŠD Polje ob Sotli    21
ŠD Kozje mladi       3