Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Četrti turnir Kozjanske kadetske lige v šahu gostilo Šmarje


Po skoraj treh mesecih premora se je v soboto 7. marca odvil četrti turnir odprte Kozjanske kadetske šahovske lige v organizaciji Športne zveze Kozje in Društva šahovskih mentorjev Celje. Odvijal se je na OŠ Šmarje pri Jelšah, udeležilo pa se ga je 53 mladih šahistov, ki so tekmovali v treh starostnih kategorijah, do 9, do 12 in do 15 let.

sah_najboljsi_u9_2020_marecV najmlajši kategoriji je med fanti prvo mesto, po dveh drugih mestih, osvojil Alen Keber iz ŠK Triglav Krško. Drugo in tretje mesto sta osvojila dva člana ŠD Sl. Konjice Miha Lajnšek Kralj in Benjamin Bečič. Med dekleti je prvič nastopila in bila najboljša Leja Glas iz Triglava, drugo in tretje mesto pa sta osvojili učenki OŠ Pod goro Sl. Konjice Sara Turnšek in Gaja Kampuš. Keber je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku med fanti, med dekleti pa v vodstvu ostaja Sara Turnšek.

sah_najboljsi_u12_2020_marecV ponovno najštevilčnejši kategoriji do 12 let je drugič zmagal Bruno Glas iz Triglava. Na drugem in tretjem mestu sta bila dva člana domačega ŠK Šmarje pri Jelšah, Jakob Gobec in Vid Koritnik. Med dekleti je bila v tej starostni kategoriji najboljša Zala Grögl iz OŠ Hudinja Celje, po treh zmagah je bila tokrat druga Ulla Muzel iz ŠK Šmarje, tretja pa je bila Manja Vezjak iz OŠ Pod Goro Sl. Konjice.  V skupnem seštevku te kategorije še naprej vodita Vid Koritnik med fanti in Ulla Muzel med dekleti.

sah_najboljsi_u15_2020_marecV najstarejši kategoriji je zanesljivo zmago zabeležil član Celjskega ŠK Tilen Drama iz Šmarja. Drugi je bil Leon Kovač Murko iz ŠD Savinjčan, tretji pa Delayl Delić iz OŠ Zreče. Med dekleti je zmagala Liana Sodec iz OŠ Loče, druga je bila Larisa Marinšek in tretja Neža Stramšak, obe učenki OŠ Zreče. Vodilno mesto med fanti je v skupnem seštevku najstarejše kategorije prevzel Delayl Delić, med tem ko med dekleti še naprej ostaja v vodstvu Pika Radej iz Triglava.

Peti turnir odprte kadetske lige bo potekal v soboto 21. marca na OŠ Zreče, zaključek prve sezone pa bo v začetku maja v Kozjem. (R.G.)