Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pust v Kozjem 2020: Pustne maske uživale v sončni soboti (foto, video)


Kljub temu, da se bo letos pustni torek odvil med zimskimi počitnicami, na šole prost dan, pa otroci v Kozjem niso bili prikrajšani veselega pustnega rajanja. To se je v sobotnem dopoldnevu tradicionalno odvilo na ploščadi pred gasilskim domom.

Letos pustne maske niso imele veliko dela z odganjanjem zime, saj je bila pustna sončna sobota že povsem pomladna, klub temu pa nas niso prikrajšale veselih rajanj, ki so se odvijala po krajevnih središčpust-kozje-3ih. V Kozjem sta sobotno dopoldansko pustovanje ob podpori donatorjev pripravila Turistično društvo Kozje ter osnovna šola. Na prizorišče pred gasilski dom je prišlo več deset maškar, ob osnovnošolskih otrocih so si pustne oprave nadeli tudi predšolski otroci, pa tudi odrasli obiskovalci, več deset domačinov pa si je maškare prišlo le ogledat.

Rajanje je s pesmijo otvoril pustni ansambel, na ritme katerega je z eno izmed mask zaplesala tudi županja Milenca Krajnc. Po uvodnem pozdravu, ki sta ga zbranim namenili predsednica turističnega društva Mojca Valenčak in predstavnica Osnovne šole Kozje, je maske k plesu vabila plepust-kozje-1sna in zabavna glasba iz zvočnikov, pa tudi člani ansambla so v roke še prijeli svojo harmoniko in kitaro, tako da rajanja ob glasbi ni manjkalo, maškare pa se lahko skozi program tudi predstavile in ob mikrofonu vsem zapele.

Vso dogajanje so budno spremljali ocenjevalci, saj je organizator ob koncu razglasil in nagradil najboljšo posamezno in skupinsko masko ter najbolj izvirno masko, vsi skupaj pa so se posladkali s čajem in pustnimi dobrotami.

 

 

Pisane maske v Kozjem si lahko ogledate v fotogaleriji, vabljeni pa tudi k ogledu video insertov:

 

Oglejte si še fotogalerijo: