Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prihajajoči Prešernov dan v Šentjurju slavnostno obeležili s podelitvijo priznanj (foto, video)


Prešernov dan v Šentjurju so slavnostno obeležili s številnimi eminentnimi gosti, na čelu katerih je bil slavnostni govornik predsednik državnega zbora.

Tri dni pred praznikom so Prešernov dan v Šentjurju praznovali s podelitvijo priznanj kulturnikom in društvom, ki so pomembno prispevali kulturnemu dogajanju v občini. Podelili so 14 priznanj, z nastopi pa se spomnili na največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna.

presernov_dan_sentjur_2020_00
Prešernov dan v Šentjurju. Foto: DejC

Prešernov dan v Šentjurju

Župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, je bil ponosen na polno dvorano Ipavčevega kulturnega centra. Med gosti so bili poleg osrednjega govornika mag. Dejana Židana predsednica zveze kulturnih društev Šentjur, Marija Rataj, vodja območne izpostave JSKD, Anita Koleša, ki je podelila priznanja, ter številni drugi.

Priznanja

Priznanja so podelili v treh sklopih. Najprej so bili na vrsti otroški in mešani pevski zbori. Dobili so jih OPZ OŠ Dobje, projektni OPZ OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, OPZ Dramlje in MPZ Zarja Šentvid pri Planini ter Godca MFS Lintvar. Sledili so mlada literatka Nika Gradišek ter likovnice Branka Dragosavac, Klavdija Simler in Kvirina Martina Zupanc. Na koncu so nagradili gledališčnike. Priznanja so prejeli Otroška gledališka skupina Blagovna, Dramski krožek Ostržek OŠ Dramlje, Dramski krožek OŠ Hruševec Šenjur, Edith Costo in Teater (nade)budnih OŠ Franja Malgaja Šentjur.

Čestitke vsem nagrajencem!

Spremljevalni program: Jaz pa ti pa židani France

Prešernov dan v Šentjurju so poimenovali Jaz pa ti pa židani France. Židane volje je bil tudi humorni spremljevalni program. Tako smo lahko v različnih jezikih in narečjih poslušali recitacijo Lepe Vide. Vrhunec pa je gotovo bil soočenje Ane Jelovšek in Primicove Julije, ki kljub trudu voditeljice, ostajata na bojni nogi. Za glasbeni del prireditve je poskrbel Moški vokalni kvintet Aeternum. Sledila je še pogostitev v avli Ipavčevega kulturnega centra.

Mag. Dejan Židan:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski