Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 17. 2. 2020 (opozorilo zaradi povečanega števila vlomov, prepir v avtopralnici, debato zaključila s pestmi,…)


Policisti Policijske postaje Šmarje so v minulem tednu obravnavali:

PROMETNE NEZGODE

10.02.2020 so bili obveščeni o prometni nezgodi v Gubnem. Policisti so na kraju ugotovili, da je v nezgodi bil udeleženo samo eno vozilo. Do nezgode je prišlo zaradi vožnje voznika preblizu desnemu robu vozišča. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe zaradi ugotovljenih kršitev.

11.02.2020 so bili obveščeni o prometni nezgodi ku se je zgodila v Dekmanci. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik vozil preblizu desnemu robu vozišča ter trčil v obcestni robnik. V nezgodi je nastala le materialna škoda na vozilu. Na kraju je bil vozniku izdan plačilni nalog.

12.02.2020 so bili obveščeni, da se je v Šerovem pripetila prometne nezgoda z udeležbo enega vozila. Policisti so na kraju ugotovili, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila ki je izgubila oblast nad vozilom. Vozilo je zapeljalo s ceste ter se prevrnilo na streho. Na srečo hujših poškodb ni bilo.

NASILJE V DRUŽINI

14.02.2020 je na Policijski postaji Šmarje pri Jelšah občanka naznanila nasilnega partnerja Ugotovljeno je bilo, da gre za že dalj časa trajajoče nasilje zaradi česar so kršitelju izrekli ukrep prepoved približevanja partnerici. Ko bodo zbrana vsa obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja bo na sodišče Celje podana kazenska ovadba.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

16.02.2020 so nas zaposleni iz Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah obvestili, da je pri njih iskal zdravniško pomoč občan, kateri je bil pretepen. Ugotovili so, da sta se znanca sprla med debato v gostilni. Ker mnenj nista mogla uskladiti sta s prepirom nadaljevala pred gostinskim lokalom. Eden izmed udeleženih je svoje mnenje podkrepil še s pestmi. Zaradi pregrobega vsiljevanja svojega mnenja bo moral kršitelj plačati globo.

Istega dne v popoldanskem času so bili obveščeni še o eni kršitvi javnega reda in mira. Ugotovili so, da je občanka s prijateljem prišla v hitro avtopralnico v Šmarju pri Jelšah. Kmalu se je v pralnico pripeljal občankin bivši partner. Med njimi je prišlo do prepira in prerivanja. Kršitelju bo izrečena globa.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 16.02.2020 so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Pečici. Neznani storilec je v času oškodovančeve odsotnosti prišel do stanovanjske hiše v katero je z pomočjo neznanega orodja odprl okno v pritličju. Skozi atako odprto okno je prišel v notranjost in pregledal vse prostore. Policisti o storilcu zbiramo obvestila.

V zadnjem obdobju policisti na širšem območju PU Celje in tudi na PP Šmarje pri Jelšah beležijo povečano število vlomov v stanovanjske hiše, zaradi česar prosijo vse na samozaščitno ravnanje ob zapustitvi stanovanjske hiše. Prav tako pa v primeru pojava nepoznanih in sumljivih oseb v bližini stanovanjskih hiš o tem obveščajte policijo.