Ob Prešernovem dnevu v Šmarju podelili priznanja in otvorili bralno značko za odrasle

9. 2. 2020 17:38

Dan pred kulturnim praznikom so v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah pripravili osrednjo kulturno prireditev.

img_3926

Ob tej priložnosti so otvorili bralno značko za odrasle, sicer že štirinajstič zapored. Bralno značko so na odru zelo uglajeno predstavili knjižničarji knjižnic Šmarje pri Jelšah, Bistrica ob Sotli, Podčetrtek in Kozje. Udeleženci berejo od praznika do praznika, za uspešno opravljeno bralno značko pa je potrebno prebrati vsaj tri knjige iz izbora, in dve po lastni izbiri.

Na prireditvi so podelili priznanja Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti območne izpostave Šmarje pri Jelšah. Podelili so tri priznanja Mateji Peperko, Nives Kostevc Arzenšek, in Alenki Černelč ter eno jubilejno priznanje za MPZ Šentvid pri Grobelnem. Priznanja podeljujejo četrto leto zapored.

Na odru sta nastopila tudi Mešani pevski zbor KD Zvon iz Podčetrtka in MPZ Šentvid pri Grobelnem, ki so v uvodu poskrbeli tudi za Slovensko himno. Člani knjižnice so pripravili tudi prisrčen posnetek misli otrok iz šmarskega vrtca o kulturi.

Utrinke podelitev in nastopov si lahko ogledate na naslednjem videoposnetku:

V občinah OI Šmarje pri Jelšah za kulturo dobro skrbijo. Nekaj besed so spregovorili Župan Občine Šmarje pri Jelšah dr. Matija Čakš, koordinator OI Šmarje David Stupica, in direktor Knjižnice Šmarje Marko Samec. Osrednja misel prireditve je bila misel Tončija Babiča: “Vas v kateri je kultura dovolj močna je zame mesto.” Prireditev je povezovala Vlasta Kramperšek Šuc.

Oglejte si tudi fotogalerijo dogodka:

Žiga Lah Koštomaj

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X