Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kmalu začetek gradnje novih neprofitnih stanovanj v Rogaški Slatini (foto)


Občina Rogaška Slatina bo letos začela z gradnjo 10 novih neprofitnih stanovanj v Spodnji Kostrivnici. S projektom želijo privabiti predvsem mlade družine.

Občina bo stanovanja v prihodnjem letu dodelila upravičencem na podlagi javne razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki ga nameravajo izvesti tekom letošnjega leta.

Načrtujejo, da bo projekt dokončan do konca leta 2021.

Občina Rogaška Slatina, ki je projekt zagotavljanja novih neprofitnih najemnih stanovanj začela pripravljati leta 2017, bo še letos pričela z gradnjo večstanovanjskega objekta v Spodnji Kostrivnici. Lokacija novogradnje je načrtovana ob lokalni cesti, na pol poti od Podplata proti Kostrivnici.

Neprofitna najemnina se izračunava po letni stopnji 4,25 % od vrednosti stanovanja.

Na zemljišču, ki je v lasti občine in se nahaja v neposredni bližini Kraljevega vrelca, je načrtovana izgradnja 10 javnih najemnih (neprofitnih) stanovanj, skupne uporabne površine 571 m². Objekt bo imel tri etaže (pritličje in dve nadstropji), stanovanjske enote pa bodo po površini merile 46 m² oz. 49 m².

Vsako stanovanje v nadstropju bo imelo svoj balkon površine 8 m², stanovanji v pritličju pa svojo teraso površine 9 m². Vsakemu stanovanju bo pripadala tudi shramba v pritličju, v okviru zunanje ureditve pa bo urejenih 10 parkirnih mest za osebna vozila. Objekt bo imel simetrično dvokapno streho, ki bo v osrednjem delu prekinjena z ravno streho. Zunanja ureditev vključuje parkirno površino, dostopne poti, prostor za smetnjake, hortikulturno ureditev in razsvetljavo.

Gradbeno dovoljenje za objekt je pridobljeno, izvajalec gradnje pa bo v prihodnjih mesecih izbran v postopku javnega naročanja. Projekt naj bi bil končan do konca leta 2021.

Razpis za dodelitev stanovanj bo izveden tekom letošnjega leta

Občina Rogaška Slatina bo stanovanja v prihodnjem letu dodelila upravičencem, in sicer na podlagi javne razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki ga nameravajo izvesti tekom letošnjega leta.

Na Občini Rogaška Slatina poudarjajo, da z novimi mladimi družinami, ki so ena od glavnih ciljnih skupin projekta, računajo na povečan vpis otrok v podružnično osnovno šolo Kostrivnica, kar bi sčasoma ponovno lahko vodilo k samostojnim oddelkom na tej šoli.

Občina uspešna pri kandidaturi za sredstva Stanovanjskega sklada Republike Slovenije

Občina Rogaška Slatina je bila s projektom neprofitnih stanovanja uspešna tudi pri kandidaturi za sredstva Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, ki jih ta dodeljuje na podlagi Programa sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020.

Nadzorni svet Stanovanjskega sklada Republike Slovenije je namreč konec januarja potrdil predlagano sofinanciranje projekta gradnje večstanovanjske stavbe v Spodnji Kostrivnici. Polovico stanovanjskih enot bo tako odkupil Stanovanjski sklad Republike Slovenije, s čimer bo proračun Občine Rogaška Slatina razbremenil za 363.544 evrov. Celotna vrednost projekta, vključno z vsemi preteklimi vlaganji, znaša 729.968 evrov.