Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na gradu Podsreda kmalu 16 turističnih postelj v 6 prostorih


Dela na gradu Podsreda so v polnem teku. Lastnik gradu, Občina Kozje je ob koncu leta 2019 pristopila k ureditvi prenočitvenih kapacitet v spodnjem gospodarskem poslopju gradu. Prve rezervacije apartmajev in sob bodo mogoče že v mesecu maju 2020, saj mora izvajalec gradbenih del, podjetje GES d.o.o., skladno s pogodbenim rokom dela zaključiti najkasneje do 31. 3. 2020.

Pogodbena vrednost del za ureditev prenočišč znaša 151.833,42 EUR z DDV. Koncept zasnove apartmajev temelji na ohranjanju kulturne dediščine stavbe in celotnega kompleksa gradu Podsreda.

grad_podsreda_2015_2Gre za inovativen turistični produkt na tem območju, ki se navezuje na povezovanje narave in kulture in v enkratno okolje gradu, prinaša 16 novih namestitev.

Županja Občine Kozje, Milenca Krajnc, je o projektu dejala: »Nove nastanitvene kapacitete na gradu Podsreda bodo predstavljale popolnoma novo, inovativno ponudbo na območju Obsotelja in Kozjanskega. S sodobno urejenimi grajskimi apartmaji in sobami bo upravljavec objekta privabljal domače in tuje goste, predvsem tiste, ki jih zanimajo izjemna kulturna dediščina, odmaknjenost od mestnih središč, mir in ohranjena narava, v kateri je mogoče prisluhniti melodijam tišine, šelestenju listja, ptičjemu petju, ter seveda izjemna kulinarika izpod pridnih rok naših pridelovalcev lokalno pridelane hrane. Zagotovo pa je to edinstven projekt odličnega sodelovanja različnih deležnikov na območju, ki ga bomo spremenili v skupen uspeh v smislu promocije, trženja povezovanja …«

grad-podsreda-23V sklopu projekta se bodo v obstoječih prostorih, v katerih so že bila izvedena groba gradbena dela, opremili trije apartmaji in tri sobe. Pred tem se bodo v prostorih izvedla še zaključna gradbena dela, ki obsegajo finalne obdelave tlakov, sten in stropov.

Koncept zasnove apartmajev temelji predvsem na ohranjanju kulturne dediščine stavbe in celotnega kompleksa gradu Podsreda, prvi gostje pa bodo lahko na gradu prespali že na začetku letošnje sezone.

grad_podsreda_2015_4Hkrati z ureditvijo prenočitvenih kapacitet že tečejo dela glede priprave turističnih paketov, ki bodo gostom nudili možnost celovitega doživetja destinacije in široke ponudbe znamenitosti, kulinarike, domačih proizvodov in spoznavanja tradicionalnih dejavnosti, seveda v sodelovanju z gospodarsko interesnim združenjem za pospeševanje turizma Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje.

Dodaten dokaz za dobro delovanje in vodenje ter za to, da smer razvoja na gradu Podsreda teče v pravo smer, pa sta tudi nagrada Jakob 2020 – sejemska nagrada za kakovost in odličnost v turizmu – in prejeti naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine in programe v gradovih in dvorcih 2020, ki ju je mednarodna komisija soglasno dodelila programu Gradovi Posavja, katerega del je tudi grad Podsreda.

*foto: Hrvoje Teo Oršanić in foto krožek OŠ Kozje