Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Informativni dnevi na Šolskem centru Rogaška Slatina 2020 (foto, video)


Odločitev o tem, kam se usmeriti po zaključeni osnovni šoli ni enostavna. Da je bodočim dijakom vsaj malo lažje, na srednjih šolah potekajo informativni dnevi. Tako je tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina.

img_3972-customNa Šolskem centru razpisujejo 4 programe. To so gimnazija, tehnik optik, tehnik steklarstva in vajeniški program steklarstva. V gimnazijskem programu dijaki zaključijo šolanje s splošno maturo, tehniki optiki in steklarji pa s poklicno maturo. Učenci 8. in 9. razredov so pokazali zanimanje za vse programe, in se informativnega dne udeležili v velikem številu.

Na informativnem dnevu so profesorji in dijaki s skupnimi močmi predstavili šolo, izobraževalne programe, pouk, obšolske dejavnosti ter možnost bivanja v njihovem dijaškem domu. Tudi bivša dijakinja je delila svojo pozitivno izkušnjo s šolo. Utrinke iz informativnega dne si lahko ogledate tudi na videoposnetku:

 

img_3998

Na šoli poudarjajo pomen znanja, ki je neodvisno od strokovne usmeritve poklica. To so zmožnosti opazovanja, razmišljanja, načrtovanja in reševanja problemov na inovativne načine, komuniciranja, pa tudi to da smo za učenje odprti vse življenje. Na ŠCRS vsa leta stremijo h kakovostnemu pouku, saj želijo dijakom omogočiti uspešno nadaljevanje šolanja, pridobivanje funkcionalnega znanja, razvoj osebnih in strokovnih zmožnosti in s tem doseganje lastnih življenjskih ciljev.

Kaj so povedali obiskovalci?

Veliko bodočih dijakov je povedalo, da so se že odločili za nadaljevanje šolanja na ŠCRS. Za šolo so se odločili zaradi različnih razlogov. Nekateri od teh so ti, da je šola blizu v domačem okolju, ponuja možnosti sodelovanja na državnih tekmovanjih, aktivnega sodelovanja na različnih kulturnih prireditvah, zaradi stroke optike in steklarstva,pa tudi zaradi majhnosti šole in dobrih odnosov, o katerih so slišali veliko od svojih znancev in prijateljev. Nekaj obiskovalcev je bilo tudi iz sosednje Hrvaške.

Kaj je o šoli povedala ravnateljica Dubravka Berc Prah, in kakšna novost se obeta na šoli si lahko ogledate na tem videoposnetku:

Če se še odločate kje boste nadaljevali svoje šolanje po zaključeni osnovni šoli lahko obiščete ŠCRS še jutri, v soboto 15.2.2020, ob 9 uri, ko bo potekal še sobotni informativni dan.

Oglejte si tudi fotogalerijo petkovega dopoldanskega dogajanja na ŠCRS:

ŽLK